De Danseglade


Ronny Nilsen WEB 2

Nå er alt opp til meg sier Ronny Nilsen

Letohallen
På forsiden akkurat nå

Ronny Nilsen skriver på sin Facebook artist side at ting går fremover. Cd’en er ferdig innspilt, videoen til min første singel «For den du var» er filmet og photoshooten er tatt. Kjenner frykten, spenningen, og ikke minst, gleden bobler i meg.

Ronny kjenner vi best fra Pegasus, hvor han frontet bandet sammen med sin bror Tommy. Han var godt gjemt bak bassen, men tok også mikrofonen, og sammen skrev de alle sangene som blant annet gjorde at Pegasus vant Spellemannprisen 2012. Nå kommer han ut med sitt første solo album. Albumet vil bestå av 10 låter, hvor av åtte på norsk og to på engelsk. Tekst og melodi på samtlige spor, er skrevet av Ronny, og plata er produsert av Tommy Nilsen i hans studio SolysMa. Denne gang har Ronny valgt å gjøre alt selv, og albumet utgis derfor også via TFC Music, som driftes av ham selv.

Ronny klarer seg godt også alene – selv om det vel er noen med i kompet her. Flott låt uansett

– Det er en spennende prosess, å vite at alt er opp til meg; Valgene er mine, feilene er mine og at det er kun meg selv som setter grenser, sier Ronny i en nervøs tone og legger til at dette var det rette tidspunktet, siden Pegasus har bestemt seg for å ha et utgivelses fritt år. Han håper sangene hans vil falle i smak hos publikum og ettersom han var en av låtskriverne i Pegasus, vil mange kjenne igjen lydbildet og rytme. Sporene på cd`en er en blanding av ballader og mer rocka låter og sammen gir de et godt og variert lydbilde.

Men hva skjer med Pegasus? Dette er noe mange lurer på…. Jo, de vil fortsette å spille som før, men nå primært som en trio. Det er selvfølgelig brødrene Nilsen, og med seg har de Sjur A Lundstein på tangenter. De vil i noen tilfeller stille med fullt band, men det er trio jobber de blir å se mest på. Allerede i februar er de å treffe på veien og spilleplanen fylles opp. De har valgt å redusere på spillingen, i forhold til tidligere år, men strekker seg heller mer over Norges land.

Nina Fosterud

Jeg heter Nina, og bor i Asker. Jeg og har skrevet for De Danseglade siden 2014, og trives med min nye jobb, siden jeg elsker å skrive. Jeg er glad i dans og musikk, spesielt swing, men også linedance, salsa og WCS. Jeg er også veldig glad i dyr, og tar gjerne en tur på hesteryggen.

Les også