De DansegladeVi danset til Ingemars og Sogns på Storefjell

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Etter en lang dag på jobb, satte undertegnede med følge seg i bilen for å kjøre fra Bergen til Storefjell. Det gjorde ingenting om turen tok 4-5 timer, når man ble tatt imot og ønsket velkommen av to blide damer i resepsjonen, og deretter kunne fråtse i fantastisk mat for enhver smak i den flotte spisesalen på hotellet. Her hadde alle gjestene fått egne bord som var reservert for dem hele helgen. Helgen 18 og 19 januar 2013, var det duket for dansefest 1001 meter over havet, på Storefjell Resort Hotell.
Selv om det var hele 28 kuldegrader på fjellet denne fredagskvelden, merket man ingenting til dette når hotellets eget husband BMG spilte opp til dans i dansesalongen. Det rykket skikkelig i dansefoten da disse smilende og blide musikerne fra Bulgaria dro til med fengende flott country rock. Dette bandet leverte virkelig musikk som man kunne lytte til, og swinge seg etter.
Like før klokken 22.00 ble dørene til den flotte Storefjellshallen åpnet for publikum. To blide vakter ønsket de 200 danse- og festglade gjestene velkommen. De trivelige og trauste karene i Ingemars sørget for at denne kvelden ble en suksess for de fremmøtte gjestene. Bandet bød på kjente og kjære låter, som fremkalte både danseglede og allsang. Som vanlig hadde bandet også denne kvelden sin egen lille fanklubb foran scenen.
Gjestfriheten og servicen som de ansatte på dette hotellet viser, skal man lete lenge etter. Her blir det meste gjort for at både store og små skal trives. Selv om vinterkulden stakk i kinnene, og det knirket under skosålene på Storefjell, sørget hotellet for at alle skulle ha det varmt og godt. Til og med enkelte av de «firhjulte» gjestene ble godt ivaretatt for å unngå frostskader. Bandbussen til Ingemars fikk komme inn i varmen i hotellets store garasje og tine seg skikkelig natten over.
Lørdagsmorgen kunne man nyte en bedre frokost, for deretter å boltre seg i vinterens aktiviteter. For de som best likte seg innendørs, kunne man ta seg en dukkert i bassenget, prøve badstu, boblebad, steam bad, eller en avslappende spabehandling. Små og store gjester kunne også leke seg med bowling eller andre typer spill, før nok en fantastisk middags- og dessert buffet stod klar sammen med smilende servitører.

Abo promo lite for teksinnlegg Fordel for De Danseglades lesere: Vip behandling på Storefjell

 

Lørdagskveldens høydepunkt var Sogns, og dørene til Storefjellshallen åpnet like før kl.22.00. Ca 250 gjester fikk oppleve et ungt og friskt danseband, som sørget for at gjestene fikk swinge seg på det flotte dansegulvet. Sogns hadde denne kvelden fornyet repertoaret, noe som virkelig var vellykket. Dansegulvet var fylt med danseglade gjester fra første strofe, og når bandet avsluttet ca. kl.02.00, ble det trampeklapp og gjestene ønsket mer. Også denne kvelden spilte husbandet BMG opp til dans, og flere gjester pendlet mellom etasjene for å kunne danse mest mulig når et av bandene tok pause.
Rica Storefjell Resort hotell er et familiedrevet hotell, i dag er det brødrene Knut, Hans, Lars og Arne Nibstad som viderefører de stolte familietradisjonene. Familien har også lange tradisjoner innen gammaldans musikken, noe hotellets gjester fikk oppleve denne kvelden. Lars og hans nevø Andreas overasket publikum med flere friske låter på toraderen sammen med noen av gutta i Sogns. Gjestene fikk danset både vals og polka for å nevne noen.
Storefjell er også et eldorado for jegere, det kan man se på alle de fine utstoppede dyrene som er utstilt på hotellet. Her finner man alt fra elg, bever, bjørn og ulike fugler.
At Storefjell er et lite eventyr for både store og små, er virkelig sikkert. (Tekst og foto: Vibeke Eide)

Les anmeldelsen fra arrangementet i De Danseglades februarnummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Fordel for De Danseglades lesere: Vip behandling på Storefjell

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også