De DansegladeVi danset til Bris i Bergen

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

12. og 13. april kom helgen mange hadde ventet på i Bergen når de sympatiske gutta i Bris skulle spille på Krantz’en. Ryktet hadde nådd de ytterste avkroker, og folk strømmet på når dørene åpnet. Rundt 600 var innom denne helgen. Det var mange «Fusingar» som erobret byen denne helgen for å støtte opp om sine idoler.
Låtskriver og filosofen Gunnar Engevik mener forøvrig at alle mennesker stammer fra Fusa. «Me e alle Fusingar» sier han…

Det er lenge siden vi har sett så mange på Glade Rosenkrantz på en og samme helg. Det var fullt trøkk i baren, og blide og hyggelige vakter tar godt vare på deg hele kvelden.
Partyfaktoren var høy denne helgen, og super stemning sørget for en positiv opplevelse.

Bris har en moderne sound, samtidig som de tar vare på røttene i dansemusikken.
Gunnar Engevik skriver Bris sine egne låter. Han lager låter som virkelig gir mening, som man kan kjenne seg igjen i.

Skjønne Bodil Herre, har kjent gutta lenge, og har sunget sammen med dem fra mange år tilbake. Nå er hun med og synger «So fint om du var omkring» forøvrig en utrolig vakker ballade med tekst og melodi av Gunnar.
Bodil og Vokalist Arvid Søreide har utrolig god kjemi på senen, og gutta tar henne med på stadig flere sanger. For oss danseglade er det helt greit, for Bodil kler Bris-gutta godt med sin varme stemme.

Bris fremstår som et meget solid band, de er dyktige musikere.
Geir Skjelnes sørger for groovy rytmer med sin bass.
Arthur Lien sine trommestikker holder stødig rytme, og et og annet vokalt innslag. Han er bandets egen «Speedy Gonsales»
Sist men ikke minst briljerer Trond Eide på sine tangenter, både på keyboard og trekkspill. Trond synger også, og står for mange av kommentarene mellom slagene som får publikum til å trekke på smilebåndene.

Bris har en formidlings evne som gjør at publikum blir engasjert, noe som virkelig kom frem på Krantz’en denne helgen. Det var smekk fult på dansegulvet nesten hele tiden, og publikum var med og sang på refrengene. De flørter og er lekne med publikum, noe man kan se av bildene.
Etter en slik super helg, er det ikke rart man er «svett, sliten og lykkelig». (Tekst og bilder: Rino Johansen)

Anmeldelsen av dansefesten kan du lese i De Danseglades juninummer. De Danseglade anmelder dansefester og har i alt elleve parametre som vi kaster terningen på. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også