De Danseglade


Steinar Engelbrektson_ferdig_brukket (2)

Vendepunktet for Steinar Engelbrektson

På forsiden akkurat nå

Plateaktuelle Steinar med sin nye «Ekte speleglede», startet som spellemann allerede som fjortenåring, og har siden reist rundt med trekkspell og band.
– I dei fyrste åra var draumen sjølvsagt å bli populær artist. Og eg merka ikkje overgangen frå å vere ein lykkelig amatør spelemann til at musikken vart eit yrke, men altså i fjor haust miste eg rett og slett lysta til å vere i fokus/rampelyset. Eg var blitt so lei av heile tida å vere bakpå med ting som burde gjerast. Eg fekk tilbod om hjelp frå dei andre i bandet, men eg var i grunnen innstilt på å avslutte samarbeidet med flesteparten av dei, og eg ville ikkje ha hjelp.

– Snuoperasjonen kom då eg begynte å samarbeide med Sissel Lunde Sundby og Dagfinn Sundby.
Sissel har i alle år vore glad i same musikk som meg, og vi fant den musikalske tonen ganske fort.
At Tor Ove Sjåstad kom tilbake og ville spele trommer i det nye bandkonseptet mitt, var og ein inspirasjon. Han hadde vore med frå 1997 til 2008, då han måtte gje seg i bandet av omsyn til sin familie.
– Lars Egil Vågseter og Olav Hammersland er begge rutinerte musikarar med fartstid lenger enn dei fleste. Det var difor gledelig at dei og ville vere med. Vi hadde vår fyrste spelejobb 25. januar i år, berre 2 månader etter at eg stod utan band.

Steinar Engelbrektson sitt nye band består av:

Steinar Engelbrektson: Trekkspel, vokal
Sissel Lunde Sundby: Key-board, piano, vokal
Lars Egil Vågseter: Steel-gitar, dobro
Olav Hammersland: Gitar, vokal
Tor-Ove Sjåstad: Trommer
Oddmar Varpe: Teknikk
Dagfinn Sundby: Road-manager

Les hele artikkelen i november utgaven av De Danseglade

Tekst: Dag Mangseth
Foto: Arild Hansen

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også