De Danseglade


Rune Rudberg 2013 (3) Foto Helge Jorgensen

«Tro» - En suksess

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Rune Rudbergs siste album «Tro» ble lansert under Seljordfestivalen, og ble så populær at plateselskapet ble utsolgt på kort tid, og måtte på frierferd til andre salgs stander på festivalområdet. Med ny cd er Rune Rudberg tilbake i toppen igjen, og i skrivende stund har han også akkurat fått vite at plata har inntatt øverste plass på VG lista Topp 40.
Det virker som om folk har savna å høre meg synge på norsk. Jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger og ønsker om dette, så nå fant jeg ut at etter 3 engelske utgivelser var det på tide å komme tilbake til morsmålet igjen. Det var jo som Audun Tylden alltid sa, «gjør det på norsk så blir det bra», sier Rune og ler. Audun var en klok mann, og vi ser jo nå hva som har slått best an. «Tro» er det jeg kaller en «koseplate», med tekster som folk kan kjenne seg igjen i. Det er ikke en party danseband plate, men har temaer som berører folk flest, og tekster som skaper ettertanke slik som i låten «Nederst ved bordet», som har blitt en av publikumsfavorittene. Låten «Tro» er også en følelsesladet låt som er mye etterspurt.

Les hele artikkelen i septembernummeret av De Danseglade

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også