De Danseglade


Steinar Engelbrektson_ferdig_brukket (3)

Steinar Engelbrektson - Nær å gi seg som spelemann

På forsiden akkurat nå

Den nye plata «Ekte speleglede», ble på mange måter lyset i tunnelen for Steinar. For samtidig som Steinar får mye oppmerksomhet for både plate og opptredener, kan han se tilbake på et svært turbulent år. For ett år siden var nemlig Steinar Engelbrektson uten band, og hadde tanker om å gi seg som aktiv spillemann. Hvor ille det har vært, har det heller ikke vært mange som har visst om, sier Steinar til De Danseglade.

– Når det gjeld tida etter at eg stod utan band so har eg ikkje snakka med so mange om dette.
Eg ville gje alle eit inntrykk av å vere på veg oppover og ikkje la andre få bestemme om eg skulle fortsette med musikken eller ikkje.

Hva var egentlig årsaken til dette. Dette året hadde du jo også vært blant de nominerte til Gullskoen?

– Å bli nominert til Gullskoen var stort for meg. Det gav meg mykje merksemd. På den tida hadde eg med folk med sterke meiningar som var flinke å fortelje meg korleis eg burde drive bandet. Mellom anna skifte eg studio midt i innspelinga av CDn «Terningen er kasta». Noko som vart svært kostbart. Eg gjorde fleire endringar som eg i etterkant ser eg godt kunne latt vere.
– Mykje av konfliktane som vart innad i bandet kunne eg ha unngått om eg hadde vore ein sterkare leiar. Etter kvart som hausten kom vart eg mindre og mindre engasjert i å halde oppe trøkket. Eg var blitt so lei av heile tida å vere bakpå med ting som burde gjerast. Eg fekk tilbod om hjelp frå dei andre i bandet, men eg var i grunnen innstilt på å avslutte samarbeidet med flesteparten av dei, og eg ville ikkje ha hjelp.

I dagane etter siste spelejobb vart alle låtane til den nye plata, som var skriven av dei som slutta, tatt tilbake. Dette gjorde at plata som var planlagt utgitt i mai 2012 vart lagt på is, noko som gjorde at det å drive med musikk rett og slett ikkje vart kjekt lenger, og spelegleden var vekk.
Men Steinar ryddet bordet og startet på ny frisk, og det kan du få kjenne på i «Ekte speleglede».

Steinar Engelbrektson sitt nye band består av:

Steinar Engelbrektson: Trekkspel, vokal
Sissel Lunde Sundby: Key-board, piano, vokal
Lars Egil Vågseter: Steel-gitar, dobro
Olav Hammersland: Gitar, vokal
Tor-Ove Sjåstad: Trommer
Oddmar Varpe: Teknikk
Dagfinn Sundby: Road-manager

Les hele artikkelen i november utgaven av De Danseglade

Tekst: Dag Mangseth
Foto: Arild Hansen

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også