De DansegladeSogns: Skulle gjerne sett mange yngre publikum på gulvet

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Vi tok tidligere i vinter en orat med Espen Hagen Olsen i Sogns, i forbindelse med bandets siste CD. Espen skulle gjerne også sett at flere yngre ble en del av dansebandbransjen. Han mener sjangeren trenger det, ikke minst for å trekke den yngre garde til dansefestene.

– Dansebandsjangeren har jo holdt sin popularitet gjennom mange tiår, og den har et trofast publikum. Dessverre er pågangen av yngre folk altfor liten. Vi opplever stadig at det er veldig mange i alderen 50 + som er ute, mens de yngre uteblir. Det skal sies at vi spiller på fester der ungdommen er i overtall også. Vi gjorde i sommer en bryggedansjobb i Undredal, hvor 80 % av de vel 500 fremmøtte var ungdom. Men bransjen trenger litt nytt blod, og for å utvikle seg så er vi nødt til å ha bredde innenfor sjangeren for å tekkes de yngre. (Tekst: Laila Røynestad, foto: Asle Strand/Arnfinn Borge).

Les resten av saken med Sogns i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

SOGNS KARA

Espen Hagen Olsen – Vokalist og rytmegitarist
Studerer ved Høyskolen i Nord-Trøndelag, trafikklærerskolen. Espen har samboer og ei lita jente på 16 måneder. Hans interesser er biler, musikk samt turer i skog og mark.

Geir Aage Sogn – Bassist og bandets leder
Sjåførlærer på Dokka, har samboer interesserer seg for musikk samt å holde bandbussen ved like. I tillegg liker han å ta seg en tur i skog og mark.

Aage Sogn – Trekkspiller
Jobber på Shell på Dokka, er gift og har sønnen Geir Aage. Glad i sport og musikk. Aage elsker å sitte i godstolen med fjernkontrollen for å svitsje mellom kanaler som inneholder sport av typen fotball og skiidrett. Innimellom slagene tar han gjerne turer i skog og mark.

Martin Haugen – Gitarist og låtskriver
Martin er lærer, har samboer og en liten gutt på 14 måneder. Hans store interesse er fisketurer og friluftsliv.

Kim K Nielsen – Keyboardist/trekkspiller
Kim er lærer, har samboer og er en glad livsnyter som liker å dyrke musikken sin til det fulle. Tar gjerne turer til Irland med pubrunder, der musikk og øl står sentralt.

Anders Grøndalen – Trommeslager
Yrkessjåfør med stor forkjærlighet for countrymusikk. Reiser rundt på konserter og dyrker musikken. En storkjøper av trommer, og elsker å pusse og gni på disse i mellom konsertene.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også