De DansegladeSogns i toppskiktet

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Sogns har for lengst plassert seg i ypperste sjiktet av norske danseband, og er blitt et band som ofte er å regne med på de store festivaler og gallaer rundt om i landet. De glade spellemenn kunne tidligere i høst glede sitt publikum med nok en plate, den tredje i rekken. Albumet fikk navnet ”Vægskille”, noe som er representativt for epoken som bandet er kommet i, ifølge vokalist Espen Hagen Olsen.
– Med fare for å høres klisjeaktig ut, må jeg si vi føler dette er vårt beste album så langt.
Fra forrige plate har det skjedd mye for oss. Vi har skiftet plateselskap, fått management, og i tillegg gjort et studioskifte. Dette har vært en prosess som vi har jobbet målrettet mot og gjort oss mer tydelige på hva vi ville vise og skape i form av ”Vægskille”. Innspillingen denne gang har blitt gjort hos ingen ringere enn Trond Nagell-Dahl. Vi må rette en stor takk til han for hans unike tilstedeværelse, gode og lærerike innspill, tålmodighet og ikke minst for å ha fått fram det beste i oss alle mann. Det har blitt mange timer i studio og prosessen der er lang, men vi kom i mål til slutt! Når det gjelder låtvalget har vi denne gang valgt låter som er litt mer typisk Sogns, der lydbildet og variasjonen i låtene er mer tydelig, og gjenspeiler hvordan vi låter ute på lokalet. (Tekst: Laila Røynestad, foto: Asle Strand/Arnfinn Borge).

Les resten av saken med Sogns i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram
SOGNS KARA
Espen Hagen Olsen – Vokalist og rytmegitarist
Studerer ved Høyskolen i Nord-Trøndelag, trafikklærerskolen. Espen har samboer og ei lita jente på 16 måneder. Hans interesser er biler, musikk samt turer i skog og mark.
Geir Aage Sogn – Bassist og bandets leder
Sjåførlærer på Dokka, har samboer interesserer seg for musikk samt å holde bandbussen ved like. I tillegg liker han å ta seg en tur i skog og mark.
Aage Sogn – Trekkspiller
Jobber på Shell på Dokka, er gift og har sønnen Geir Aage. Glad i sport og musikk. Aage elsker å sitte i godstolen med fjernkontrollen for å svitsje mellom kanaler som inneholder sport av typen fotball og skiidrett. Innimellom slagene tar han gjerne turer i skog og mark.
Martin Haugen – Gitarist og låtskriver
Martin er lærer, har samboer og en liten gutt på 14 måneder. Hans store interesse er fisketurer og friluftsliv.
Kim K Nielsen – Keyboardist/trekkspiller
Kim er lærer, har samboer og er en glad livsnyter som liker å dyrke musikken sin til det fulle. Tar gjerne turer til Irland med pubrunder, der musikk og øl står sentralt.
Anders Grøndalen – Trommeslager
Yrkessjåfør med stor forkjærlighet for countrymusikk. Reiser rundt på konserter og dyrker musikken. En storkjøper av trommer, og elsker å pusse og gni på disse i mellom konsertene.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også