De Danseglade


131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (8)

Reisebrev fra Thailand

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Som i fjor arrangerte Orkideekspressen tur med dansegalla, til Thailand også i år. Vi har vært så heldige å få dette floltte resiebrevet fra Lady & Landstrykeren, alias Rune og Irene Gjelseth.

Den 27.oktober var det klart for avreise til Thailand. Vi var også med i 2012 og, og det var en ekstra spenning å reise tilbake igjen og treffe igjen folket. Før avreise var det en liten markering på flyplassen grunnet innsetting av nytt fly, og Jan Borseth dro noen fengende låter på trekkspillet for anledningen. Så lettet etter hvert flyet og satte nesa mot Bangkok, og en 9 timers flyreise lå foran oss.

Den første natta ble det overnatting på hotell i Bangkok, men først rakk vi et idyllisk elvecruise med en nydelig buffè og underholdning av thailendere. Dagen etter gikk ferden videre til Cha Am hvor vi skulle være resten av ferien og hvor også dansegallaen skulle være. Men først kunne vi nyte mange fine varme feriedager med strandliv og bading. Temperaturer på rundt 32-36 i skyggen og rundt 30 grader i havet.

Thailand er jo kjent som «Smilet’s land» og det er virkelig noe de oppfyller, Thailendendene er veldig hyggelige, og hilser alltid nå de møter folk. De er også kjent for å være et ærlig folkeslag, i tillegg til at prisene er utrolig lave. En tur på restaurant med forrett og hovedrett + litt øl å drikke, ja da må du vel ut med en 50-70 kroner pr.pers., litt avhengig av hvor du går. I Bangkok og storbyene er prisene noe høyere. Det er også veldig rimelig å få sydd seg klær hos skredder i Thailand. En skreddersydd dress kan en få fra godt under 1000 kroner og oppover.
Det var selvfølgelig også mulig å bli med på utflukter, noe flere benyttet seg av. Mange ville for eksempel gjerne besøke «Broen over Kwai», kjent fra filmen med samme navn.

Etter hvert ble det endelig tid for dansegalla og først ut var «Jan Borseth’s Gammedansorkester». Her fikk folket svinge seg til både polka, reinlendere og fine valser. Neste ut var Helge Nilsen & Jentene som levert et fint show. Denne kvelden var det også buffé aften med nydelig mat før konserten, men ikke dans.
Dagen etterpå var hviledag, men med arrangert bryllup på stranden. Låtskriver Linda Torgersen giftet med Roy Toresen. Linda har bl.a skrevet tekster til Lady & Landstryker’n sin siste plate, og hun har også skrevet tittelsporet til plata «Sammen om alt». Bryllupet på stranden ble nok for mange en sterk opplevelse, og rundt 200 hadde møtt frem for å overvære det hele. Irene og Rune i «Lady & Landstryker’n» var forlovere for Linda & Roy.

Etter en dags hvile fra dansegallaen, var det klart igjen for Lady & Landstryker’n. Mange av de norske gjestene fra i fjor, hadde også tatt turen ned i år. Her fikk folk svinge seg til alt fra norske og svenske danseband låter, til internasjonale kjente coverlåter. Lady & Landstryker’n spilte også låter fra den nye plata som de slapp i sommer, og en av låtene som slo veldig godt an var «Sol og ferie».

Etter nok en hviledag så ble det «Grand finale» den 8/11 med alle artistene. Da startet kvelden med «Helge Nilsen & Jentene» som opp og spilte til dans med mange fine gode låter. Så tok «Jan Borseth’s gammeldansorkester» over, og til slutt Lady & Landstryker’n.

En store heder og ære til arrangøren Orkideekspressen med Edgar Skjønhals i spissen for et meget fint gjennomført arrangement. En reise til Thailand er absolutt å anbefale for dere som ikke har vært der.

Tekst og foto: Rune Gjelseth

131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (1)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (2)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (4)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (5)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (6)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (8)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (12)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (14)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (15)
131028 Thailand Foto Rune Gjelseth (16)
131028 Thailand

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også