De DansegladePlateaktuelle Bjørns

På forsiden akkurat nå

I 45 år har de underholdt og gledet publikum med sine livlige danseband toner. Vi tok oss en prat med Mathias Kalvatsvik for å bli bedre kjent med denne herlige Romsdals gjengen.

Det nyeste tilskuddet på platefronten til Bjørns er albumet «Spellmannsliv».
– Spellmannsliv er et album vi har jobbet mye med, ikke minst når det gjelder låtvalg. Vi har med hele 16 låter denne gang, alt nyskrevet bortsett fra et par coverlåter. Når vi har med så mange låter håper vi å bedre få frem vår musikalske bredde, samtidig som vi beholder Bjørns Orkester-stilen vår. Her må vi også få takke vår geniale og kreative produsent Morten Nyhus som har gjort en kjempejobb.

Følg oss på FACEBOOK

«I familie »
3x Kalvatsvik på tur kunne kanskje duke for noen familiære «stormer» innimellom, men det å reise rundt på jobb med nær familie har aldri bydd på problemer ifølge Mathias.
– Å være flere fra samme familie i et orkester har for oss aldri bydd på utfordringer, og vi er 100 % sikre på at det aldri vil skje heller. Vi er en sammensveiset gjeng, og når vi tråkker inn i orkester bussen ser vi ikke på oss selv som familie, men som en gjeng kamerater som er ute og får gjøre det vi liker aller best, nemlig spille opp til dans og treffe masse hyggelige mennesker.

Som glade spellemenn faller det naturlig å spørre om gutta sjøl er noen racere på parketten?
– He he, der tok du vel de fleste av oss på senga, sier Mathias og ler. Vi trives nok best på scenen bak instrumentene våre, men i den rette anledning, skal du ikke se helt bort fra at det kan bli tatt en liten svingom. Det må tas med at salgsmannen vår, Niss’n i Bua – Nils Arne Rørseth er en danseløve, så i en ledig stund kaster han seg fort ut i dansen.  (Tekst: Laila Røynestad, foto: Helge Jørgensen)

Bjørns Orkester består av:
Bjørn Kalvatsvik – Trekkspill, tangenter, sang, kor
Johnny Kalvatsvik – Trommer, sang, kor
Mathias Kalvatsvik – Trekkspill, gitar, tangenter, sang, kor
Jan Erik Bang Småge – Gitar, tangenter, kor
Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades høstnummer. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Siste utgave kjøpes her Vi danset til Lasse Stefanz og Dænsebændet på Storefjell

 

 

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også