De Danseglade


Wizex presse (3)

På strak arm med WIZEX

På forsiden akkurat nå

Jeg har gleden av å sitte sammen med kapellmester Eric Iversen i dansebandet Wizex, for å gratulere han og bandet med høstens Jubileumsalbum. I tillegg vil vi gjerne høre hva en virkelig nestor innen danseband mener om dagen utsikter for bransjen.

Redaktør Diana Thylin i bladet Får Jag Lov (FJL) uttaler; «De etablerte «modne» dansebandene lokker flest til dansebanen og at det spirer og gror både ute og inne i bransjen».

Din kommentar til dette?
-De etablerte bandene lokker fremdeles mye folk til dansebanen, men også en stor del av nye band gjør det. Mange unge nye band dukker opp og skaffer seg raskt et stort publikum. Vi i Wizex opplever at det nye dansepublikummet også vil ha nye danseband.

Bert Karlsson uttaler at «Dansebandbransjen er tøff, men det finnes håp. De som vil overleve må samarbeide!»

-Visst er bransjen tøff, først og fremst på grunn av at alle kostnadene (diesel, plakater, klær) øker mens honorarene endrer seg lite. Et samarbeid mellom bandene skulle absolutt være en løsning. Mange danseband som turnerer burde kunne arbeide frem bra avtaler på forbruksmateriell og annet.

Hvordan opplever Wizex dagens situasjon for dansebandene i Sverige?

-I Sverige etableres nye danseforeninger på mange steder. Så dansen finnes og dyrkes. For mange har det blitt en hobby eller en mosjonsform tilsvarende golf eller sykling. Derfor danses det mer på hverdager og søndager, litt tidligere på dagen, gjerne på ettermiddagen. Dette er kjempemoro, men samtidig må man tenke på at arrangørene behøver salg/omsetning i baren m.m. for å tjene penger.

Fakta om Wizex:
Bandmedlemmer i dag: Allan Dittrich, Anna Sköld, Dan Andersson, Eric Iversen, Thomas Lindberg, Tommy Karlsson.
Tidligere storheter: Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Perelli (Nilsson), Paula Pennsäter.
Totalt over 2 millioner solgte album
27 studioalbum pluss mengder av samlingsalbum og singler
10 album solgt til gull, 2 til platina
2 Grammisnomineringer
Eneste danseband som er tildelt «Rockbjörnen» / Tildeles av Aftonbladet

Les hele artikkelen i neste nummer av De Danseglade
Tekst: Sven Erik Vesse
Foto: Presse, Arnfinn Borge

Sven Erik Vesse

Les også