De DansegladeOrkideekspressens suksess til Thailand oktober 2012

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Orkideekspressen, med Edgar Skjønhals i spissen, kan se tilbake på en svært vellykket tur til Thailand sist høst. Mer enn 280 nordmenn reiste østover for eksotiske ti dager, eller mer, i oktober, ispedd dansefest, og eksotiske utflukter.

Abo promo lite for teksinnlegg Kai Robert med egen sending på Ordentlig Radio

På det musikalske programmet stod PK & Dansefolket, Vagabond og duoen Lady og Landstrykeren. Vi spurte de tre banda om kva de synes om opplegget;
Per Kristian Støbakk, «PK»;
– Orkideekspressen kan se tilbake på et flott gjennomført dansegallaarrangement i Cha Am, Thailand. Hele linjen fra man dro fra Oslo, via Bangkok på 4 stjerners hotell, Til Cha Am som bydde på det samme, ble arrangementet loset vel i havn av «Le Directore» Edgar Skjønhals fra Orkideekspressen. Blant vårt danseglade publikum var det bare glade fjes og tilbakemeldinger etter som dagene gikk. For oss som spilte, Vagabond, Lady & Landstrykeren og PK & DanseFolket, ble alt organisert og ivaretatt på absolutt beste måte og vi hadde noen fantastisk fine «musikerdager» sammen, hvor tiltakslyst, samarbeide og felles målsetting var en fryd å være med på. Til de som tenker å ta en slik tur senere.
Ta den!

Hans Olav Trøen fra Vagabond;
– Tirsdag 23. oktober hadde vi den store gleden og den enda større fornøyelsen av å opptre for i overkant av 350 sol- danseglade nordmenn på tur med 30- årsjubilanten Orkidéekspressen.
En svett, varm og herlig kveld på Long Beach Hotel i badebyen Cha Am. Parketten (av ypperste sort) var fylt opp med feriegjester,- og et knippe fastboende nordmenn og thaier fra start til slutt. Vi hadde trivelige gjensyn med mange vi ikke hadde sett på flere år. Og turen var trivelig på alle måter. Her var det terningkast 6 for alle fasiliteter. Makan til arena! Det så rett og slett ut som «en million kroner»…
Thailand var for oss gutta i Vagabond et nytt og svært trivelig bekjentskap. Stikkord er smil og gjestfrihet i alle ledd. Våre thailanske teknikere fra produsenten Yamaha var av den tvers gjennom vennlige- og hjelpsomme sorten, der de fòr rundt og ordna opp i et makeløst tempo. All ære til Mr. Chai Wat og hans medhjelpere. Flotte folk!

Abo promo lite for teksinnlegg Kai Robert med egen sending på Ordentlig Radio

Nevnes må også musikkbaren Baan Chang som drives av mannen med svart belte i jamsessions, Nissa Nyberget. En herlig oase av en bar, sentralt beliggende i Cha Am. Her opptrådte vi på et par jammekvelder, hvor vi i tillegg tel å treffe en hel masse trivelig gjester, fikk spelle med gitarlegenden Freddy Lindquist(ex. Vanguards/ Beatniks/Reidar Larsen/Vestlandsfanden), Åge Haugan(ex. Vikings) og så klart, Nissa sjøl. PK Støbakk som også underholdt på turen spratt opp på scena og jamma i veg med oss. Stas! En stor opplevelse for oss alle i Vagabond å få spelle med disse überdyktige musikantene.
Lars Espen runda 40 år da vi hadde et par dager i verdensmetropolen Bangkok på veg tiI Cha Am. Vi besøkte blant annet Bamboo Jazzclub på Oriental Hotel(takk for tipset Tor Endresen!) hvor husbandet har spelt tre sett seks dager i uka i 15 år! med en entusiasme som skulle tilsi første kvelden på jobb. Respekt!
I tillegg til jobb blei det rikelig med tid til «vanlige» feriegjøremål som sol, bad, restaurantbesøk og shopping. Bangkok, Cha Am og Hua Hin anbefales på det varmeste for å oppfylle den komplette ferieopplevelsen.
Hjertelig takk til Orkidèekspressen og Edgar Skjønhals for et glimrende reiseopplegg, og opplevelser vi aldri glemmer!

Rune og Irene Gjelseth fra Lady og Landstrykeren;
En opplevelsesrik tur med mye god mat og godt drikke. Hele turen og dansegallaen ble en opplevelse vi ikke ville vært foruten. Både reisen og Dansegallaen var godt lagt opp av Orkideeksressen. Mye forberedelser som ligger her… Selve dansegallaen var lagt opp med preg i lokalene som gjorde det veldig stemningsfylt. Lyssetting/pynting etc. Det var forskjellig Tema hver kveld. Mye av publikummet som hadde vært på andre Dansegallaer tidligere sa at «Dette var Galla». Dansegulvet var stort, over 200 kvm. Publikummet var voksent publikum (50+), og siden Lady & Landstryker’n har et stort reportoar, tilpasset vi det til det publikummet som var der, noe vi fikk mange positive tilbakemeldinger på.
Og på tross av at det jo er svært varmt i Thailand, var temperaturen veldig behagelig i lokalet vi spilte. Og selv om det var mange med i reisefølget i ferieparadiset Cha Am, fikk vi også en flott ferieopplevelse, selv med så mye folk.
Tema for hver kveld;
Da PK spilte var det western kveld. Servitørene var kledd etter det med cowboyhatter, og lokalene pyntet deretter. Da vi spilte var det Hawaikveld, og da Vagabond spilte var det internasjonalt tema.
Og vi gleder oss allerede, da vi skal tilbake – Lady & Landstryker’n ble rebooket til neste års Dansegalla i Thailand, og vi vil anbefale folk til å bli med på en minnerik tur i 2013.

Edgar Skjønhals fra Orkideekspressen, er full av lovord om årets arrangement.
– Det gikk veldig bra. Min personlige opplevelse var veldig stor, i tillegg gikk den tekniske gjennomføringen veldig bra. Det var littplunder med en lydteknikker som ikke var så god i engelsk, men det ordnet vi underveis. Det var Yamaha lokalt som stod for den tekniske biten.
Vår samarbeidspartner der nede tok også oppgaven veldig seriøst. Både servering, og legging av godt og stort dansegulv. Festsalen der nede har teppebelagt gulv, og det 200 kvm store golvet ble lagt for anledningen. Dette ble veldig bra, og folk skrøt av det.
Det morsomste her var da jeg gikk inn på kjøkkenet og ba om potetmel for å ha på gulvet for god glid. Kjøkkensjefen lurte på hva jeg skulle bruke det til, skulle vi bake en kake? Han ble derfor med ut på gulvet og hjalp til å strø….

Du har en lang erfaring på å arrangere turer, hva var annerledes med denne turen?
– For det første har vi aldri reist med så mye folk, og jeg har reist med mye tilfredse folk bestandig. Dansefolket var strålende, og vi har ikke hørt en eneste surmuling.
Vår erfaring ble kanskje at det var litt tett med tre kvelder på rad, så neste år blir dette lagt opp annerledes. Men det har også noe å gjøre med tekniske forberedelser, lyd, lys, golv osv, og det er jo ikke mange som driver med slike ting der nede. Hotellet var også veldig tilfreds, og det hele gikk som kniv i smør når vi først kom i gang.
– Som arrangør ble jeg også rørt. Det ble tårevåt avskjed med mange på avreisedagen. Jeg vet ikke sist jeg har fått så mange klemmer. Voksne mannfolk stod på bussen og gråt, og takket for en fantastisk tur. Maken hadde de ikke opplevd! Det var veldig rørende egentlig. Så dette ga mersmak, også fordi det føltes meningsfullt. Det var en slik tilfredshet. Folk takket hver dag, og jeg har etterpå fått mange meldinger. Fikk til og med hilsen på bursdagen min.
Til høsten blir det tur i månedsskiftet oktober / november, lover Skjønhals.
Bildene under er ikke fra selve dansefesten, eller i svært liten grad fra dette, men mer reisebilder i tilknyning til turen. Bildene er tatt av Asle Strand. For lenke til flere bilder fra Thailand, se i bunnen av saken.

Last ned DDKalenderen 2013 ved
å klikke på bildet under

DD Kalender 2013 liten DDKalenderen 2013   last ned gratis Siste utgave kj%C3%B8pes her DDKalenderen 2013   last ned gratis

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også