De DansegladeMed Ole Ivars i et ungt hjerte

På forsiden akkurat nå

Mens andre 19-årige gutter digger amerikansk hiphop eller metal, har Kim Brandsnes fra Folldal i alle år hatt Ole Ivars-plakater hengende på gutterommet.
– Jeg har fått høre det ja, smiler Kim Brandsnes. Men om han bryr seg om det? Langt derifra.
Helt siden han fikk sin aller første egen CD av faren som liten, også den var med Ole Ivars, har Kim vært hekta. Etter hver er spekteret blitt utvidet med annen dansebandmusikk, fra Lasse Stefanz og Ingmars til PK og Dansefolket for å nevne noen, men Ole Ivars har en helt særegen plass i Kims hjerte.

Gullskoen promo feb 2012 liten i tekst1 Vi danset til Ole Ivars og Steinar Engelbrektson i Ålesund
– Det er noe med de hverdagslige tekstene som alle kan kjenne seg igjen i og nynne med på. Siden jeg sjøl er fra Hedmark, setter jeg også stor pris på at de synger på Hedmarksdialekt. Også sprer de humør og glede, både live og på plate, mener Kim.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Vi danset til Dænsebændet og Vestnorge i Molde
Arilds trommestikker
Han har sjøl spilt trommer i 11-12 år, og slår gjerne takta til Ole Ivars-musikken.
– Da Ole Ivars feiret sitt 40-årsjubileum i 2004, var jeg endelig stor nok til å få være med på konsert. Jeg var 11 år, og hadde allerede vært medlem av fanklubben deres en stund. Men å komme inn på fest på lokalet var jeg alt for ung til! Da de skulle spille på Alvdal i forbindelse med jubileumsturneen, skulle jeg imidlertid få være med. Faren min visste jo godt hvor hekta jeg var, så han sendte en henvendelse til bandet om jeg kunne få møte dem. Og tror du jeg var spent! Dagen kom, og de stilte opp i garderoben for å ta en prat med meg. Jeg landet ikke med det første, for å si det slik, ler Kim. Kronen på verket ble da han fikk overrakt trommestikker fra trommeslagerkollega Arild Engh.
– Åh, det var stort det! Jeg glemmer aldri det øyeblikket, og jeg har de trommestikkene fortsatt, smiler han. (Tekst og foto: Brynhild Marit Berger Møllersen)
De Danseglade portretterer ulike personer i hvert nummer av bladet, og bare deler av dette publiseres på våre nettsider. Resten av denne saken kan du lese i De Danseglades februarnummer. Klikk HER for å tegne abonnement i dag!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også