De Danseglade


Bjorns WEB 1

Man blir glad av dansebandmusikk

På forsiden akkurat nå

Bjørns Orkester lever det glade spellemannsliv. I 45 år har de underholdt og gledet publikum med sine livlige danseband toner. Vi tok oss en prat med Mathias Kalvatsvik for å bli bedre kjent med denne herlige Romsdals gjengen.

Dansebandmusikken står sterkt for alle medlemmene i Bjørns Orkester.
– Man blir glad av danseband musikk, enkelt og greit, sier Mathias. Her er det tekster for enhver smak, og de fleste kan kjenne seg igjen både i den ene og andres livshistorie eller humoristiske setting det synges om. Det er vel slik at når man har falt for danseband musikken, så blir den i hjertet for alltid.

Følg oss på FACEBOOK

Bandet skriver det meste av musikken selv, men legger ikke skjul på hvem en av deres store inspirasjonskilder er.
– Det er jo ingen hemmelighet at for oss har- og er Ole Ivars en stor inspirasjonskilde både musikalsk og ikke minst som personligheter. Mannen som har noen antenner som de fleste andre ikke har når det gjelder låtskriving, nemlig William Kristoffersen, har vært en stor medhjelper for oss i Bjørns Orkester og han bidrar alltid med låter til våre plater.

Mer positivitet
Etter mer en 45 år langs veien har bandet fått se dansebandbransjen fra alle sider, og det som for Mathias og bandet er viktig, er å fremme de positive sidene litt bedre.
– Vi syns dansebandbransjen i Norge er en flott bransje, med positive danseglade publikummere som stiller opp og koser seg med musikken. For vår del opplever vi at det i mye større grad også er yngre mennesker som kommer på våre arrangementer. Mange av disse står foran scenen og synger med på låtene. Generelt har vi opplevd økende oppmøte på våre arrangementer samt økning i platesalget.

Bjørns Orkester består av:
Bjørn Kalvatsvik – Trekkspill, tangenter, sang, kor
Johnny Kalvatsvik – Trommer, sang, kor
Mathias Kalvatsvik – Trekkspill, gitar, tangenter, sang, kor
Jan Erik Bang Småge – Gitar, tangenter, kor

Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades høstnummer. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Siste utgave kjøpes her Vi danset til Lasse Stefanz og Dænsebændet på Storefjell

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også