De Danseglade


Wizex presse (1)

Jubileumsbandet Wizex 40 år

På forsiden akkurat nå

Det svenske dansebandet Wizex burde være kjent også for det norske publikum. Gjennom 25 år har bandet spilt med store deler av Sveriges artistelite. De har også turnert i store deler av Skandinavia, og i de siste 15 år under inspirerende ledelse av kapellmester Eric Iversen.

Wizex tilhører fortsatt uten tvil, kategorien Sveriges mest populære danseorkestre. To nye stjerner står for sangen, Anna Sköld fra Osby og Thomas Lindberg fra Karlshamn. De slo begge gjennom i SVT’s Dansbandskampen, der Wizex ble hyllet for sine omarbeidelser av kjente melodier. Ikke minst for en ny versjon av Timbuktus «Alla vill till himmeln men ingen vill dø». Wizex, modell 2013 byr på gamle herlige Wizex- klassikere blandet med nye hits fra noen av Sveriges mest meriterte låtskrivere. Dette sammen med bandets egne komponister, Eric Iversen, Tommy Karlsson og Anna Sköld samt bandets øvrige medlemmer, har de nå tatt Wizex – «Tillbaka till framtiden».
Har du ikke fått med deg dette bandet tidligere, har du virkelig noe å se fram til!

Fakta om Wizex:
Bandmedlemmer i dag: Allan Dittrich, Anna Sköld, Dan Andersson, Eric Iversen, Thomas Lindberg, Tommy Karlsson.
Tidligere storheter: Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Perelli (Nilsson), Paula Pennsäter.
Totalt over 2 millioner solgte album
27 studioalbum pluss mengder av samlingsalbum og singler
10 album solgt til gull, 2 til platina
2 Grammisnomineringer
Eneste danseband som er tildelt «Rockbjörnen» / Tildeles av Aftonbladet

Les hele artikkelen i neste nummer av De Danseglade

Arnfinn Borge

Arnfinn Borge skrev for De Danseglade siden 2011 og frem til mars 2018. Han døde 18. mai, et stort tap for familien og de nærmeste, alle i bransjen generelt, og for De danseglade spesielt. Han elsket foto, danseband og dansbar musikk, og likte å danse. Arnfinns saker på dd.no lever videre, så gjør minnene. Takk for alt - hilsen redaksjonen i DD

Les også