De DansegladeFlott sesongstart på Gol

På forsiden akkurat nå

Vårdansen er et sted man føler seg virkelig hjemme, og de ansatte tar veldig godt vare på oss alle. I 2005 ble Vårdansen arrangert for første gang. Gol campingsenter & Apartment AS ble starta i 1969 av Harald og Karen Ingeborg Hoftun. I 1970 kom de første hyttene på plass. Campingsenteret er en del av Hoftun gård, som har vært i familiens eie i generasjoner. I dag er det sønnen, Magne Hoftun med familie som er vert, han overtok driften i 1992.
Vårdansen 2013 AS  040Wenche Dokken som i dag er daglig leder har vært ansatt her i 25 år. At de alle er drevne på det de gjør, gjenspeiler seg i at alt går på skinner, noe som gjør at folket trives svært godt.
Onsdagens musikk sørget Steinar Engelbrektson og Anne Nørdsti seg av. Dansegulvet var meget flittig brukt og det var lett å se hvor folk storkoste seg. Kaffi ble brukt på det nye dansegulvet, så her fikk man svingt seg uten på sitte igjen i svingen! Vel 700 danseglade møtte opp denne kvelden.
Steinar har fått nye bandmedlemmer, og etter mange øvingshelger let det meget bra. Den kvinnelige vokalisten synger duetter med Steinar, noe som var meget vakkert.
Kirkekonserten torsdag 9. mai ble i år med Steinar Engelbrektson m/band og tre lokale gjesteartister. På kvelden fikk vi høre mere av Steinar Engelbrektson og i tillegg spilte Contrazt.
Fansen stod mye ved scena da Contrazt spilte, mens de på dansegulvet hadde god plass til å svinge seg til denne flotte musikken.
Fredagen 10. mai starta med spilling av Tottis i Gol sentrum, her var folk våkne og danset mellom kl 13 og 17.Tottis Duo består av Trygve Saue og Frode Røysi. Først ut fredagskvelden var Vestnorge som har Hallingdalens Øyvind Eikre som vokalist. Dette er jo hjemmebane for han. Og kvaliteten på dette bandet høyt; og koringa er unik. Vestnorge har startet et samarbeid med svenske Agneta & Peter, og dei spilte et sett med Vestnorge både fredagen og lørdagen, det låt skikkelig flott.
Vagabond hadde premiere denne kvelden med sine to nye medlemmer; Eirik Johansen, vokal/gitar og Auden Senderud, gitar/steelgitar. Det var svært artig å ha Eirik tilbake på scena, han ble svært populær som vokalist for Scandinavia. Stemmen hans er utrulig mektig, uansett hva sjanger han synger. Så denne kvelden fikk vi høre både Vagabond og Scandinavia låter.
Lørdagen starta med te-dans i storteltet fra kl 13 med både Tottis Duo og Agneta og Peter. Meget vellykket og populært. Den årlige allsangen med Dænsebændet var fra kl 16.30. Vi fikk utlevert fine sanghefter og kunne være med på mange kjære og kjente låter fra forskjellige artister.
Vårdansen 2013 AS  080Benkene var ganske så fulle – dette er like populært hvert år. Vokalisten, Arnstein Tungvåg har en egen evne til å få med seg folk, og han er en dyktig artist med ei veldig behagelig og god stemme.
Siste kvelden på Vårdansen i storteltet stod deretter for tur og nok en gang skulle Vestnorge og Dænsebændet få dele scene. Her kom den ene go’låta etter den andre fra begge banda; kjempegod lyd og ellers helt perfekt!
Må fremheve den låta Arnstein synger med sin sønn, Tommy i bandet, Som far som sønn. Dette er en super fin duett mellom dem. Vi må heller ikke glemme den utrulig dyktige saksofonisten; Svein Egil. Han spiller knakandes godt! Også trekkspel!

Følg oss på FACEBOOK
Det er gøy å se når folka står foran scena og virkelig digger sine favoritter og synger med både i tide og utide! Mens de andre storkoste seg på dansegulvet. 1200 feststemte mennesker var der siste kvelden.
En utrulig flott avsluttning på noen fantastiske dager på alle måter; uten tvil beste Vårdansen så langt.
Vil rette en kjempestor takk til alle på Vårdansen som jobbet hardt for at vi alle skulle ha en så flott opplevelse. Mange vakter som hele tida passa på at alt var som det skulle være.
Et enestående arrangemant på alle måter. (Tekst: Torill Græsdal, foto: Asle Strand)

Se vår siste bildekavalkade fra Vårdansen med nye bilder her!

 

Anmeldelsen av dansefesten kan du lese i De Danseglades juninummer. De Danseglade anmelder dansefester og har i alt elleve parametre som vi kaster terningen på. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Vi danset til Anne Nørdsti i Budalen

 

 

 

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også