De Danseglade


Bjørns_video

Gullskoenvinnerne Bjørns orkester

På forsiden akkurat nå

Som de fleste fikk med seg i går kveld, vant Bjørns orkester Gullskoen 2013 – Årets danseband. Bandet er en stabil gjeng, der de fleste er i familie. Og 3x Kalvatsvik på tur kunne kanskje duke for noen familiære «stormer» innimellom, men det å reise rundt på jobb med nær familie har aldri bydd på problemer ifølge Mathias.
– Å være flere fra samme familie i et orkester har for oss aldri bydd på utfordringer, og vi er 100 % sikre på at det aldri vil skje heller. Vi er en sammensveiset gjeng, og når vi tråkker inn i orkester bussen ser vi ikke på oss selv som familie, men som en gjeng kamerater som er ute og får gjøre det vi liker aller best, nemlig spille opp til dans og treffe masse hyggelige mennesker.

Følg oss på FACEBOOK

Som glade spellemenn faller det naturlig å spørre om gutta sjøl er noen racere på parketten?
– He he, der tok du vel de fleste av oss på senga, sier Mathias og ler. Vi trives nok best på scenen bak instrumentene våre, men i den rette anledning, skal du ikke se helt bort fra at det kan bli tatt en liten svingom. Det må tas med at salgsmannen vår, Niss’n i Bua – Nils Arne Rørseth er en danseløve, så i en ledig stund kaster han seg fort ut i dansen.

Inspirasjonskilder
Dansebandmusikken står sterkt for alle medlemmene i Bjørns Orkester.
– Man blir glad av danseband musikk, enkelt og greit, sier Mathias. Her er det tekster for enhver smak, og de fleste kan kjenne seg igjen både i den ene og andres livshistorie eller humoristiske setting det synges om. Det er vel slik at når man har falt for danseband musikken, så blir den i hjertet for alltid. (Tekst: Laila Røynestad, foto: Helge Jørgensen)
Bjørns Orkester består av:
Bjørn Kalvatsvik – Trekkspill, tangenter, sang, kor
Johnny Kalvatsvik – Trommer, sang, kor
Mathias Kalvatsvik – Trekkspill, gitar, tangenter, sang, kor
Jan Erik Bang Småge – Gitar, tangenter, kor

Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades høstnummer. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Siste utgave kjøpes her Vi danset til Lasse Stefanz og Dænsebændet på Storefjell

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også