De DansegladeDisneyinspirerte Aristocats

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Plateaktuelle, og jubilerende Aristocats, er en gladgjeng fra Sotra utenfor Bergen. De har underholdt danseglade med sin herlige svingmusikk, og sprudlende framtoning fra scenen. De Danseglade har tatt en prat med vokalist Kjell Kallestad for å bli bedre kjent med de muntre spillemenn fra kysten.

AristoCats startet opp som et country-/gammeldans orkester i 1973. Bandet ble dannet av
Inge Glesnes, Torstein Hjelle og Helge Hammarsland som ikke var mer en 14 år den gang de dro med gitar og trekkspill rundt på lokalene.
– På den tida var det tradisjon med mye dansefester på ungdomshusene langs kysten og på bygda, forteller Kjell til DD. Her på Sotra var det 8-10 slike lokaler, og som oftest flere danser hver helg.

– Bandets navn er faktisk inspirert av Disney filmen Allycats. I filmen blir vi kjent med et svingband som heter AristoCats og disse spilte så kul svingmusikk fra 30-40 årene at Inge og gutta ønsket å bruke det som bandnavn. (Tekst: Laila Røynestad)

Om få dager vil vi legge ut bilder fra jubileumsfesten de hadde i anledning sine 40 år på scenen.

Les hele artikkelen i De Danseglades aprilnummer

Aristocats består i dag av:
Kjell Kallestad – Vokal
Inge Glesnes – Keybord/vokal
Torstein Hjelle – Bass
Jon Petter Mo – Gitar/vokal
Thor Inge Stokke – Trommeslager
Bjørn Breilid – Gitarist

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også