De DansegladeDe Danseglade var på Blues Cruise med Color Fantasy

På forsiden akkurat nå

Den 25. april var det igjen duket for en tur «på bøljan blå». Det var med en viss spenning undertegnete med følge gikk om bord i Color Line sin fantastiske båt, da dette var første gang på et blues cruise.
Vi skulle få oppleve renspikka blues fra verdenskjente stjerner. Vi danseglade vet jo at blues er fantastisk dansemusikk, men det er mange sjangre av blues, og ville dette passe for oss?
Men vi kan love alle danseglade, at dette er noe som bare MÅ oppleves.

«Blues er en form for musikk som kjennetegnes av såkalte blåtoner, gjentagende mønstre og den mye brukte tolvtaktersstrukturen. Formen oppstod i afroamerikanske miljøer i det sydlige USA, i overgangen fra det 19. til det 20. århundre. Bluesen påvirket senere amerikansk og vestlig populærmusikk, gjennom å gi elementer til jazz, bluegrass, rhythm and blues, rock and roll, hip hop og popmusikk. Bluesmusikk bruker gjerne akkompagnement på gitar».

Følg oss på FACEBOOK

Kim Therkeldsen med band fikk gleden av å åpne Blues Cruiset i Donkey Pub. Disse gutta hadde bare spilt sammen i to timer før de brente løs og ga publikum en fantastisk oppvisning i hvordan blues og rock’n roll skal fremføres.
Det swinget noe vanvittig, stemningen sto i taket, og undertegnede har sjelden kjent så kraftige rykninger i dansefoten. Musikken bød virkelig opp til dans, noe mange gjester også benyttet seg av.
Dette er virkelig erfarne og dyktige musikere som vet hva som kreves, og gir publikum en super musikk opplevelse. Det er sprekt gjort å skulle spille til dans med bare to timers øving, og dette blir garantert ikke det siste vi hører fra disse drevne gutta.

Color Blues April 13 VE  014På hovedsenen kom det verdenskjente bluesband som spilte blåtoner man knapt har hørt maken til, og for å nevne noen:
Lynwood Slim with Igor Prado band,Larry MacCray, Sven Setterberg band, Joakim Tinderholt Express, Debbie Davies band.
Dessverre var lydvolumet altfor høyt, så undertegnete hadde bare korte opphold her.

Vi fikk også oppleve «ekte» pirater i båtens Show Lounge. Det var satt opp en forstilling fra «Pirates of the Caribbien».
Dette var et show som virkelig tok pusten fra oss, flotte kostymer, praktfulle stemmer og dyktige dansere fikk publikums fulle oppmerksomhet fra begynnelse til slutt.

Blues artistene er ikke fult så lett å få tatt bilder av som danseband artistene. Undertegnete opplevde artistene som litt «skye», men noen blinkskudd fikk vi likevel tatt.
Totalt sett en flott båttur, som også gav muligheten til shopping i Kiel. (Tekst: Vibeke Eide, Foto: Rino Johansen)

Anmeldelsen kan du lese i De Danseglades juninummer. De Danseglade anmelder dansefester og har i alt elleve parametre som vi kaster terningen på. Tegn abonnement i dag ved å klikke HER, for å få bladet rett  i postkassen.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Flott sesongstart på Gol

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også