De DansegladeDe Danseglade anmelder: Ole Ivars "Guttetur og gledeshus"

På forsiden akkurat nå

Tradisjoner er gode og man har opplevelser å se frem til. Plateutgivelse fra Ole Ivars, er blitt en slik tradisjon. Spenningen er alltid stor, kommer det en ny plate, eller ikke? Den kom i år også: «Guttetur & gledeshus», er den noe løsslupne tittel på plate nr 35 fra Ole Ivars. Naturligvis er alle de femten låtene signert William Kristoffersen. Og, like lite overraskende, kommer det evige spørsmål til meg: Hvor i alle dager får William alle ideene sine fra? Han kan da umulig ha opplevd alt dette han skriver om? Heldigvis, kan jeg si, fant jeg svaret i heftet som fulgte plata. For hver låt, har William skrevet et lite avsnitt om bakgrunnen for hver enkelt melodi. Dette er utrolig bra. Man får den lille ekstra forståelsen som trengs og låtene får en mening fra første tone. Ja man kan jo også lese seg til at «Guttetur & gledeshus», ikke nødvendigvis er en sann historie.
«Minner fra et gammelt hus», er en fin tekst som får frem gode tanker hos de fleste. Et hus kan være så mangt og gleder likeså. (Anmeldt av Ann Heidrun Ruud).

Les hele anmeldelsen i De Danseglades desembernummer 2012

Siste utgave kjøpes her Hanne Sørvaag: Fornøyd med salget av countryplata mi

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også