De Danseglade


Bjørns_video

DD anmelder video: Bjørns "Lytter lytter"

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en dansebandvideo vi syntes vi burde se nærmere på. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen i bunnen. Jo flere likes, jo høyere score!

Tittel: Lytter, Lytter

Artist: Bjørns Orkester

Melodi og tekst
Lytter, lytter, er skrevet av Mathias Kalvatsvik og sunget av Johnny Kalvatsvik, begge sønner av sjefen sjøl, Bjørn. Melodien er en flott ballade, med stødig dansetakt. Bjørns Orkester trakterer sine instrumenter på en god måte og Johnny klarer vokalistjobben på en overbevisende måte. Melodien klinger godt i øret.
Teksten forteller en historie, samtidig som den har elementer som gjør at den fester seg. Gjentakelse av ord og et lettlært refreng, er eksempler på dette. Lytter, lytter, er med på deres nyeste plate, Spellmannsliv.
Terningkast: 5

Vurdering av video
Bjørns Orkester, er virkelig Møre og Romsdals store sønner. Publikum har trykket dem til sitt bryst og hedersbevisningene har heller ikke uteblitt. Årets Danseband og Gullsko, for å nevne noen. Det er lett å skjønne at en musikkvideo måtte komme.

Filmen er enkel, uten de store skuespillerfremføringene. Det tror jeg gutta er glad for, for det ser ikke ut som at de trives like godt som filmfigurer som spillemenn.
Scenen er for anledningen byttet ut med vakker natur. Omgivelsene danner en fin ramme rundt historien teksten forteller oss.
Jenta som «I-personen» i teksten, forlot, er et positivt virkemiddel i filmen.
Jeg vil tro at det kommer flere musikkvideoer med Bjørns Orkester og jeg regner med at de blir litt mer komfortabel med skuespilleroppgaven.
Terningkast 3

 

Ann-Heidrun Ruud

Les også