De DansegladeArne Willy Foss: Vi lånte jo mye av andre

På forsiden akkurat nå

Ole Ivars har utviklet seg gjennom en (eller to) mannsaldre, og videreutviklet sitt helt egne uttrykk. Mye takket være William Kristoffersen. Men det har ikke alltid vært slik.
– Ole Ivars var, som mange andre band på denne tida, et band som lånte musikken av andre. Det var veldig vanlig å legge norske tekster på amerikanske og svenske låter. Regnets rytme var en amerikansk låt som Sten og Stanley hadde laget svensk tekst til. Også låta Line, som het Laura på orginalversjonen. «Har jeg sagt deg alt jeg ville si deg», var slageren «Have I told you lately that I love you». NRK mannen Knut Bjørnsen leverte mange norske tekster til bandet på syttitallet.

– Denne perioden var danseband litt nede, og det var først i 83, at vi fikk en låtskriver i bandet, med at Willliam Kristoffersen ble med oss. Vi skjønte han hadde kapasitet til å skrive, og han utviklet seg veldig kan du si. Den første plata med han med på var «Fem mann i et danseband» i 85. Deretter kom «Kalle med fela. William tar ting kjapt, og kan levere tjue låter på ei uke. (Foto: Arnfinn Borge)

Les resten av artikkelen med Arne Willy i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også