De DansegladeArne Willy Foss: Vi konkurrerte med The Beatles

På forsiden akkurat nå

Vi tok tidligere i høst en prat ned den karismatiske saksofnoisten i Ole Ivars, Arne Willy Foss. Hans fartstid i det populære bandet er lang, og minnene går langt tilbake når praten kom i gang, og vi ble fanget av historien;
– I 64 vart jeg håndplukka av Ole Ivars, som var i startfasen da. Ikke så mye fordi jeg var så god til å spille, men siden jeg hadde egen moped. Den gjorde meg i stand til å komme på øvelsen sjøl. Det gikk et par år før vi fikk platekontrakt, og vi slo i gjennom med «Regnets rytme». Da var vi top i pop, og ble regnet som et popband. På salgslistene konkurrerte vi med selveste The Beatles!

Ole Ivars opplevde en knallstart, og hadde i begynnelsen fulle hus der de spilte. Men dette skulle ikke vare så lenge.
– Vi var jo ikke noen habile musikere, unge og langt fra ferdig utviklet som drevne musikere som vi var. Vi holdt det gående og passerte 1970. I 73, tok jeg militærtjeneste. Og siden jeg ble med i Gardermusikken fikk jeg øvd mye! Åtte til ti timer hver dag! Jeg fikk et stort utbytte av det, og ble i blant annet i Gardens storband.

Les resten av artikkelen med Arne Willy i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også