De DansegladeArne Willy Foss lever av og med musikken

På forsiden akkurat nå

Vi tok tidligere i vinter en prat med saksofonisten i Ole Ivars, Arne Willy Foss. Han har lang fartstid i bandet, og som musiker har han latt seg inspirere av store navn. Arne Willy spiller et klassisk jazzinstrument, og denne stilarten har også preget han veldig i sin utvikling som musiker.
– Forbildet mitt i ungdomstida var Boots Randolph. «Han var med» å forme grunnlaget mitt som saksofonist, og måten jeg spiller på. Mye skurring i tonene. Selv om jeg ikke helt klarte å etterligne, ble dette etter hvert også min stil. Og det har kanskje blitt mer og mer skurring med åran.
William og de andre guttene sier ofte at jeg skal legge på litt skurr. Men dette må balanseres litt da det kan bli litt ensformig i lengden. Etter femogtredve utgivelser er det vanskelig å skjule at det er jeg som blåser.

Lever av musikken
Arne Willy har vært en mannsalder innen Likningsetaten, og har de siste tjue årene levd av å være musiker. Litt subsidiert av gårdsdriften han har på gården sammen med kona.
– Jeg hadde en plan om bli i etaten til jeg ble gjeldsfri. Det ble jeg imidlertid aldri, men slutta likevel i 1990. (Foto: Asle Strand)

Les resten av artikkelen med Arne Willy i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også