De DansegladeArne Willy Foss: Jeg er arbeidsky og lat

På forsiden akkurat nå

Vi tok tidligere i vinter en prat med Arne Willy Foss, saksonisten i Ole Ivars. Arne Willy trives godt med at bandet har frontfigurer som tar den største oppmerksomheten.
– Jeg sender de fleste henvendelser videre, og er lykkelig med denne fordelingen. Jeg har ei kone som ikke liker hjemme hos reportasjer med Se og Hør, så det å ha andre som står foran passer meg godt.
– Jeg er arbeidsky og lat, og vil helst dytte ansvaret for frontingen over på andre. Men det er en selvfølge at jeg stiller opp til en prat med De Danseglade, så lenge jeg slipper å reise langt!

Inn i solnedgangen
Arne Willy forteller at det å være musiker er livet for han. Selv om man er mye borte i helgene, er han veldig tilstede for familien sin i ukene.
– Det er ikke noe tema å slutte eller gi oss. Når vi blir for gamle kommer nye til. Så lenge vi holder et så høyt aktivitetsnivå, holder vi oss også i form musikalsk.

Familieliv som musikant – hvor vanskelig eller stor utfordring er det?
– Takket være at jeg er såpass gammal, har jeg ikke noe problem. Verst for kjerringene som er hjemme hver helg. Klart det er et offer. De fleste dansebandmusikere er i gang med andre eller tredje ekteskapet. Jeg er så heldig at jeg venta til jeg ble fem og femti før jeg gifta meg… Jeg har nå små unger og kan være sammen med dem i uka, hente dem på skolen og være tilstede, bortsett fra i helgene. Dette funker fint!
– Det å reise ut i helgene er en livstil jeg kommer til å savne noe vanvittig om det skulle bli slutt. Ingen av oss er inne på tanken om å slutte. Alle vil spille så lenge helsa høll. Takket være et apparat rundt. Vi har folk rundt oss som gjør den tunge jobben. Sven Erik Olsen og gutta har ansvaret med å rigge, og vi kan gå på når ting er klart. Dette er viktig for at man holder ut. (Foto: Asle Strand)

Les resten av artikkelen med Arne Willy i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også