De DansegladeAristocats - en stabil gjeng

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Jubilerende Aristocats, har vært en stabil gjeng på scenen. Primus motor Kjell Kallestad forteller;
– Rundt 1980 så ble vi det bandet som vi er i dag, med unntak av trommeslageren. Min første jobb hadde jeg på Hotell Rosenkranz i Bergen, et sted som har betydd mye for lokale band og artister. Her spilte vi veldig ofte, og det var masse folk både tilreisende fra inn og utland, samt lokalbefolkningen. I perioder spilte vi så mye som 4 dager i uka der, men det var i ungdommen, sier Kjell og ler.

AristoCats har funnet sin plass i mengden av band som spiller dansemusikk. Bandet kjører sin egen stil, og viker unna mye av det tradisjonelle som man ofte møter i sjangeren.
– Tradisjonelt sett her på Vestlandet så spilles mye covermusikk. Engelsk og amerikansk musikk som kom med både Radio Luxemburg og sjømenn på 70-80 tallet, ble til inspirasjon for mange lokale artister og band.
– AristoCats greie er at vi har gjort cover musikk på vår måte, sier Kjell. Da vi kom inn på danseband markedet la vi om låtene slik at de ble mer dansbare for denne typen publikum. Vi har mange tempo låter og grooves som dansere liker veldig godt. (Tekst: Laila Røynestad)
Les hele artikkelen i De Danseglades aprilnummer

 

Les artikkelen om jubileumsfesten til Aristocats. 

Aristocats består i dag av:
Kjell Kallestad – Vokal
Inge Glesnes – Keybord/vokal
Torstein Hjelle – Bass
Jon Petter Mo – Gitar/vokal
Thor Inge Stokke – Trommeslager
Bjørn Breilid – Gitarist

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også