De Danseglade


Sogns seljord 11 (2)

Aage Sogn i Sogns: Svenskene rauser over grensa som polakker

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Mange mener musikkbransjen er nede i en bølgedal. Arrangører sliter og jobbene for norske danseband har blitt færre. Er det sjangeren som ikke klarer å holde tritt med tida, eller priser norske band seg så høyt at marginene for arrangørene blir ulevelige? Er svenske band redningen for norske arrangører? Kanskje kostnadsnivået til norske band er for høyt?

Det er ikke tvil for Aage Sogn at det har skjedd noe i dansebandbransjen de siste to-tre årene.
– Bransjen er på vei nedover, og arrangører legger ned. Vi i Sogns opplever at det er lite ungdom som vil inn på arenaen. Sogns er ikke et typisk danseband, og vi spiller alt fra gammeldans til rock, blues og country. Bandet vår har jo ganske lav gjennomsnittsalder, så vi tror at vi vet hva unge folk vil ha, og vi prøver å gi trøkk, uten at det hjelper nevneverdig, forteller Aage

-En annen ting jeg vil peke på er at svenskene rauser over grensa som polakker og kan tilby en langt lavere pris enn hva Norske band kan gjøre.

– Jeg tror uansett at det største problemet for bransjen er at vi ikke har fått med oss ungdommen. Før lærte ungdommen å danse hjemme, i dag er det bare moderne dans på et treningsstudio som gjelder, slik som for eksempel Zumba.

Les mer i novembernummeret av De Danseglade

Merete Evertsen

Les også