De Danseglade


Vi danset til Sogns og Ingemars på Storefjell

Vi danset til Sogns og Ingemars på Storefjell

På forsiden akkurat nå

 

Folg oss pa facebook liten Contrazt topper listene

Den andre helgen i august gikk årets «Ingemarshelg» av stabelen på Storefjell. Bandet har hatt stor suksess i mange år med fest på Storefjell i august. I år var det Sogns som holdt dansefolket varme fredagskvelden. Dørene åpnet kl.21.30, og Sogns entret scenen i Storefjellhall 1 kl.22.00. De hadde tre innlagte pauser og holdt det gående til kl.02.00. Dansegolvet var fullt hele kvelden igjennom fra første tone og de fikk med seg mange av de rundt 380 gjestene på allsang. Sogns showet som vanlig fra scenen og leverte både gamle og nye låter, og de fremførte også mange av de nye låtene som kommer på deres neste CD .

Dagen etter var det klart for Ingemars, som også entret samme scene kl.22.00. De hadde tre innlagte pauser og holdt det gående til kl.02.00. Lørdagskvelden var bedre besøkt enn kvelden før med rundt 600 innenfor dørene, og Ingemars viste seg fra sin beste side denne kvelden. De hadde også besøk på scenen av fire gutter med trekkspill; Andreas, Simen, Fredrik og Lars. Alle med etternavn Nibstad. Hotellet drives i dag av fire brødre Nibstad, alle med sterk forankring i tradisjonsmusikken. Lars Nibstad, yngstebor er det også som står bak flere arrangementer på hotellet der gammaldansen står i fokus. Knut Nibstad senior (Farfar ti lLars, og de tre andre som i dag drifter hotellet) startet i 1930 hotelldrift sammen med kona Gunhild på Golsfjellet. Deres sønn Andres fortsatt hotelldriften, og var også en habil trekkspiller. Musikaliteten har gått i arv til generasjonene etter, og de fire på scenen lørdagskvelden, er enten barnebarn eller barn av Andres, fremmførte både polka og reinlender og lagde stor stemning!
En helg på Storefjell kan anbefales. Hotellet ligger idyllisk til i flott natur på golsfjellet 1001 meter over havet, og har det meste av muligheter for gode opplevelser. Et flott hotell, flott natur og ikke minst en fantastisk buffet. (Foto/Tekst:Arnfinn Borge)

Les anmeldelsen av arrangementet i De Danseglades oktobernummer

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også