De DansegladeVi danset til Aristocats og Sogns på Radisson Blu i Bergen

På forsiden akkurat nå

Den siste helgen i september, var det igjen duket for en stor dansegalla i regi av Bergen Dansebandforening. For første gang skulle dansegallaen arrangeres over to dager og i samarbeid med Radisson Royal Blu Hotel på Bryggen i Bergen. Dette var en ny og spennende måte å arrangere dansegalla på for Bergen Dansebandforening, og selve dansen skulle finne sted i den nye kongesalen. Det var Aristo Cats med Kjell Kallestad i spissen som skulle få gleden av å åpne denne flotte dansehelgen, påfulgt av de livlige guttene i Sogns som avsluttet dansen lørdagen.
Arrangøren og deres samarbeidspartner hadde forberedt arrangementet i lang tid, og alt lå til rette for en flott danseweekend. Dessverre skulle dette vise seg at mye gikk galt.
Abo promo lite for teksinnlegg Snøhetta Cup blir trøndersk
Bobil/campingvognfolket boikottet arrangementet, da det viste seg at de måtte parkere på motsatt side av byen. Bare en bobil og en campingvogn stilte opp. Arrangøren med Svein Erik Vesse i spissen, hadde i lengre tid jobbet hardt for en bedre løsning, men dette skulle vise seg å være veldig vanskelig. Til tross for dette var det likevel mange feststemte gjester på plass første kvelden, totalt 250 gjester. Lørdagen var det noen fler, totalt 355 gjester.
Med unntak av et mindre dansegulv foran scenen, er resten av gulvene i kongesalen teppebelagt. Arrangøren hadde derfor lagt ned mye arbeid i å få lagt et større dansegulv. Etter ca. tredje dansen sklei gulvet fra hverandre, og skjøtene mellom platene ble faretruende store. Dette medførte dugnadsinnsats fra flere gjester i pausen, hvor hele dansegulvet ble fjernet. På grunn av det inntrufne, var arrangøren fortvilet og skepsisen blant gjestene stor. Da Aristo Cats spilte opp på andre settet,snudde imidlertid humøret seg, og det teppebelagte gulvet ble fylt av smilende, danseglade mennesker. Stemningen i lokalet økte i takt med de swingende danserytmene.
Da de livlige gutta i Sogns spilte opp til dans på lørdagen, var stemningen god og det teppebelagte dansegulvet rimelig fullt. Til tross for underlaget, var dette godt å danse på. Den gode stemningen holdt seg hele kvelden igjennom.
Mange gjester var misfornøyde med både lange køer og prisene i baren, samt liten mulighet for å få seg noe å bite i ettersom timene gikk. Det var også svært varmt inne i lokalet, uten særlig mulighet for lufting. Dette preget i perioder både band og gjester.
Selv om det dukket en del «skjær i sjøen» for den erfarne arrangøren denne gangen, er de ved godt mot. Neste dansegalla som arrangeres til våren, er allerede under planlegging. Musikk og plassering for arrangementet er ennå ikke fastsatt. Undertegnede kan etter samtale med arrangør, røpe at alt ligger til rette for at neste arrangement vil bli mer enn vellykket på alle punkter. (Tekst: Vibeke Eide, foto: Vibeke Eide, Bergen Dansebandforening)

Siste utgave kj%C3%B8pes her Klart for fest i Skaunhallen lørdag

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også