De DansegladeVi danset på Tinnsjø dansefestival i Pinsen

På forsiden akkurat nå

Tinnsjø dansefestival ble arrangert i strålende sommer vær denne pinsehelgen, omkranset av vakker og spektakulær natur. Nærmere paradis kan man vel neppe komme?
Overraskelsene var store da undertegnede ankom Tinnsjø dansefestival denne helgen. Førsteinntrykket var ikke helt det store ved ankomst, inntrykket var at dette kom til å bli en skikkelig «rølpefest med stor harryfaktor». Dette viste å være helt feil.

Rundt 700 feststemte og danseglade var innom danseteltet denne helgen, og koste seg med fantastisk dansemusikk av topp kvalitet. Stemningen var høy, og smil og latter satt løst.

Svenske Kindbergs fikk æren av å åpne festivalens første dansekveld, og leverte knallbra dansemusikk som alltid. Når Åsmund Åmli Band kom på scenen, stod stemningen i taket. Her var det duket for både allsang og vitser. Publikum var med fra start til slutt.

Lørdagen var det Svenske Fernandoz og vår egen Kjetil Nordfjell & Christiania som stod for det musikalske innslaget. Fernandoz åpnet kvelden og leverte knall god dansemusikk i kjent stil.
Når Kjetil Nordfjell & Christiania avsluttet sin siste økt, fikk de trampeklapp og publikum ropte mere. Dette sier vel alt om hvordan de leverte og at publikum fikk det de ønsket!

For de som ikke møtte opp på dansen denne helgen, kan man bare si en ting: Her gikk dere virkelig glipp av noe!

Tinnsjø dansefestival arrangeres på Mæl, som ligger ca 13km fra Rjukan. Både festivalen og beliggenheten byr på andre opplevelser enn dans for både store og små. Ved innsjekk på festivalcampen fikk man av imøtekommende vertskap utlevert en konvolutt med spørrekonkurranse og brosjyrer på diverse severdigheter i området. Et levende møte med vår egen historie, med blant annet Tungtvannsfabrikken, Rjukan banen, D/F Ammonia og Tinn museum.
Naturen i seg selv innbyr til fotturer, eller en tur med Gaustadbanen. På varme sommerdager som dette, har Rjukan en utrolig koselig badeplass og park beliggende midt i sentrum.
På festivalcampen var det også veteranbiltreff, med utstilling av både gamle lastebiler, busser, personbiler og amcars. Her kunne små og store nyte hestekrefter og blankpolerte doninger.

Arrangøren prøver virkelig å etablere seg som en seriøs aktør på dansefestival markedet, noe som gjenspeiler seg i valg av musikk. Det er ennå noen små justeringer som må til for at dette skal bli helt topp, men arrangøren har lovet å endre på dette til neste års dansefestival, som også blir siste helgen i mai. Musikken til neste år en så godt som i boks allerede. Arrangøren kan røpe såpass at også til neste år blir en Norsk Svensk dansehelg, minst like bra som i år. Håper derfor at flere vil ta turen til Tinnsjø dansefestival neste år. (tekst og foto: Vibeke Eide)

Abo promo feb 2012 Vårslepp og sesongstart på Vårdansen på Gol

Abo promo feb 2012 Vårslepp og sesongstart på Vårdansen på Gol

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også