De DansegladeVestnorge: Tungt å fylle spilleplanen i tøffe tider

På forsiden akkurat nå

I forbindelse med slippet av Vestnorges «Lørdagskveld», tok vi oss en prat med Øyvind Eikre, en av to vokalister i bandet.
Dansebandbransjen har de siste årene slitt i motbakke, og Vestnorge har som så mange andre hatt litt motvind i henhold til antall spillejobber.
– Vi har ikke hatt en profesjonell manager i ryggen som det nok kreves for å ha en fullbooket spilleplan i disse dager, sier Øyvind. Vi er nok dessverre ingen gode selgere noen av oss i bandet, og det ser ut som om man må være relativt pågående mot arrangører for i det hele tatt å bli vurdert. Og vi har nok kanskje ikke vært tøffe nok der, men det er noe som vi fremover må bli flinkere på. Publikumsoppslutningen om de små og mellomstore arrangementene har også vært sterkt sviktende de siste årene, og det har ført til at mange arrangører har tapt penger og er redde for å satse på de ikke fullt så kjente navna. Vi er farlig nær en ond sirkel når de samme navnene går igjen og igjen.Folg oss pa facebook liten Fra Dansefestivalen til Springsteen
– Bare siden jeg ble med i Vestnorge har mange kjente danseband lagt inn årene. Musikkstilen blir jo ignorert og neglisjert i de riksdekkende radiostasjonene, med unntak av ”På Dansefot”, så det har ikke vært lett for band å nå ut til et bredere publikum. (Tekst: Laila Røynestad, foto: Asle Strand, Helge Jørgensen)

Vestnorge består av:
Øyvind Eikre – vokal, gitar
Trond Ihle – vokal, keyboard
Svein Løvold – gitar, kor
Pål Amdam – trommer, kor
Lars Reidar Lillestøl – bass, kor

Les hele artikkelen om Vestnorge i De Danseglades juninummer

Abo promo feb 2012 Vårslepp og sesongstart på Vårdansen på Gol

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også