De DansegladeVårslepp og sesongstart på Vårdansen på Gol

På forsiden akkurat nå

Den 16-20 mai var det igjen duket for 4 dager med dans og god musikk, da Magne Hoftun og hans dyktige medarbeidere arrangerte Vårdansen 2012. Med snø i fjellsidene, grønt løv på trærne og en sol som tittet frem i ny og ne, viste Gol seg fra sitt vakreste disse vårdagene i mai.
16 mai var det Face-84 og Anne Nørdsti som fikk gleden av å åpne disse festdagene, og 550 danseglade møtte opp i storteltet ved campingsenteret.
Undertegnede fikk denne kvelden gleden av å hilse på, og prate med en fantastisk sprek dame som feiret sin 90- års dag på vårdansen denne kvelden.

Ruth Bremseth

Ruth Bremseth fylte 90 år 12- mai, og hadde sammen med sin datter og svigersønn tatt turen fra Trondheim for å få høre på Anne Nørdsti, noe hun også gjorde for 2 år siden. Den gang fikk hun en stor plakat av Anne Nørdsti som hun har rammet inn og hengt på terrassen. Den spreke damen som driver med seniordans, sa selv at det er skjebnen som lot henne få muligheten til å delta i år også. Hun er svært takknemlig over å ha fått opplevelsen av å høre Anne Nørdsti, som også sang bursdagsangen for henne. Dans og musikk skaper begeistring og glede forteller Ruth.

Selveste nasjonaldagen 17-mai, var det også i år til stor glede for mange, kirkekonsert med Vestnorge og gjesteartistene Ingunn og Heidi Granli. Billettene var så godt som utsolgt for dette arrangementet.
Senere på kvelden kom det 950 besøkende innom for å høre, og swinge seg til musikken fra Vestnorge og Lasse Stefanz i stor teltet på Gol Campingsenter.

18-mai startet Duoen Tottis ballet med fortaudans i Gol sentrum. Flere danseglade kunne swinge seg til fengende rytmer fra kl. 13-17.
Vestnorge hadde denne ettermiddagen gleden av plateslipp og signering av sin nyeste cd som har fått tittelen Lørdagskveld. Dette foregikk utendørs med en liten minikonsert i strålende solskinn på Gol Campingsenter kl.16.00.
Senere samme kveld fikk 1243 gjester gleden av å høre, og danse etter Ingemars og Vestnorge.

19 mai var duoen Tottis blitt til en trio, og spilte opp til dans fra kl.14.00 og frem til ca kl.16.00 da Dænsebændet i kjent stil dro til med allsang i et stappfullt stortelt ved campingsenteret. Noen våget seg også ut på dansegulvet. Stemningen sto i taket og alle sang for full hals til kjente og kjære melodier. Etter allsangen spilte igjen Tottis glade og fengende danserytmer.
Dænsebandet og Vestnorge fikk gleden av å avslutte årets vårdans, og 1274 besøkende var innom storteltet denne siste kvelden.

Magne Hoftun (foto: Torill Græsdal)

Til neste år blir Vårdansen igjen arrangert, men da litt tidligere i mai. Allerede nå er Magne Hoftun og medarbeiderne i gang med å planlegge band og musikk. (Tekst: Vibeke Eide, foto: Asle Strand).
Les større sak og anmeldelsen fra Vårdansen i De Danseglades juninummer

Abo promo feb 2012 Vi danset til Lasse Stefanz og Rollix på Årnes

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også