De DansegladeVagabond har gått nye veier

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 Kjetil Nordfjeld og bandet jubilerer

Gutta i Vagabond, er plateaktuelle med nyplata «2». Noe av det som karakteriserer dette populære bandet er at de har gått nye veier i utarbeidelse av plata ved å hente inn en ekstern produsent. norskamerikaneren Leif Johansen er en veldig dreven produsent med lang musikalsk fartstid og har bla. produsert for Rita Eriksen, Jan Eggum, Silje Nergaard, Morten Harket, og Staut. I tillegg var han bandleder for A- ha i storhetstida.
– Vi ønsket å finne en person som kunne utfordre både oss og sjangeren litt, og som kunne ta oss et steg videre. Leif er en svært dyktig kar, og han skjønte fort hva vi ønsket å oppnå med dette albumet. Vi ser veldig godt fornøyde med jobben han har gjort for oss med dette albumet.

– Plata er litt utypisk for dansebandsjangeren og har et mer organisk lydbilde. På dette albumet har vi brukt flere akustiske instrumenter. Piano, orgel og cajuntrekkspell er framtredende i lydbildet,. Som tidligere har vi også fått en rekke flotte låter fra Per Erik Gjedtjernet. Det er en veldig styrke for oss å ha med en slik dyktig låtskriver, som vet hva slags musikalsk uttrykk vi ønsker å ha. I tillegg er vi veldig stolte over å ha fått ”Alt du hadde på var en radio” fra Ingvar Hovland og Øystein Ellingsen. (Tekst: Laila Røynestad)

Les resten av saken i De Danseglades aprilnummer

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også