De DansegladeVagabond går nye veier og tøyer grensene

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 Kjetil Nordfjeld og bandet jubilerer

Vagabond har gått nye veier i utarbeidelse av sin andre utgivelse ved å hente inn en ekstern produsent. norskamerikaneren Leif Johansen er en veldig dreven produsent med lang musikalsk fartstid og har bla. produsert for Rita Eriksen, Jan Eggum, Silje Nergaard, Morten Harket, og Staut. I tillegg var han bandleder for A- ha i storhetstida.
– Vi ønsket å finne en person som kunne utfordre både oss og sjangeren litt, og som kunne ta oss et steg videre. Leif er en svært dyktig kar, og han skjønte fort hva vi ønsket å oppnå med dette albumet. Vi ser veldig godt fornøyde med jobben han har gjort for oss med dette albumet.

– Plata er litt utypisk for dansebandsjangeren og har et mer organisk lydbilde. På dette albumet har vi brukt flere akustiske instrumenter. Piano, orgel og cajuntrekkspell er framtredende i lydbildet,. Som tidligere har vi også fått en rekke flotte låter fra Per Erik Gjedtjernet. Det er en veldig styrke for oss å ha med en slik dyktig låtskriver, som vet hva slags musikalsk uttrykk vi ønsker å ha. I tillegg er vi veldig stolte over å ha fått ”Alt du hadde på var en radio” fra Ingvar Hovland og Øystein Ellingsen.

Per Erik står bla. bak to låter som allerede er blitt ”allsanger” blant publikum, nemlig ”Jenta med det lange lyset håret” og ”Frydenlund”.

Vagabond har også gjort en ganske så utradisjonell vri på dette albumet, nemlig å blande rap med danseband. På låta ”Hva om det er meg” som Tommy synger, har de fått med seg artisten Cir.cuz.
– Første gang vi hørte demoen til den låten så kom Lars og Thomas opp med ideen om at her hadde det vært stas å inkludere en rapsekvens, og da fant vi ut at Cir.Cuz ville passe oss bra. De var veldig positive fra første e-post og syns det var et spennende prosjekt å få være med på.

Vagabond er opptatt av ikke plasseres i en bestemt bås, men ønsker heller å utfordre eksisterende rammer i dansebandbransjen.
– Vi bruker å si at vi er Vagabond og vi spiller Vagabondmusikk. Det er viktig for oss ikke å låte likt som alle andre, men utvikle oss i egen retning og finne vår musikalske uttrykksform. Dansebandsjangeren er til tider veldig definert og innenfor faste rammer, og vi tror at dersom bransjen skal være levedyktig er det viktig utfordre disse rammene.

God kjemi
En ting som kjennertegner de fire glade spillemenn er den fine kjemien mellom gutta på og utafor scenen. De byr på seg selv med sjarme og varme fra scenen, og har alltid tid til prat og bildetakning i pauser og etter spilling.
– Jeg tror folk ser veldig raskt at det vi gjør ikke er skuespilleri, vi koser oss virkelig sammen på scena og har en veldig fin kjemi i bandet, noe som kommer til uttrykk i det vi leverer.
Vi er veldig ydmyke og glade over alle de som følger oss. Mange av våre mest trofaste fans kunne ny-låtene nesten før albumet var kommet i butikkhyllene. Her har man mye å takke streamingtjenestene Spotify og WIMP, i tillegg Itunes. Et annet positivt element med slike tjenester er at man også når ut til et bredere publikum. (Tekst: Laila Røynestad)

Les resten av saken i De Danseglades aprilnummer

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også