De Danseglade


Sten & Stanley jubileer med hele 50 år på scenen

Sten & Stanley jubileer med hele 50 år på scenen

På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 DDKokken serverer: Stekt ris fra Singapore

I år jubilerer Sten & Stanley. I 50 år har de gledet folk flest, ikke bare dansefolket. I Sverige har de folkekjære brødrene Sten og Ebbe Nilsson blitt betraktet som entertainere av beste slaget. De spiller, synger, underholder og kommuniserer på en måte som treffer innertieren hos folk flest. De er å treffe på dansebanen, i allsang på Skansen, i underholdningsprogrammer i radio og TV. På 90 – tallet produserte de utrolige 100 program av den populære TV- serien «Hallå Sverige». Over 50 album er utgitt, 700 melodier er innspilt, hvorav 60 har ligget på Svensktoppen. Utover dette har de herjet på Kvällstoppen, Topplistan og Tio-i-topp. Allsidigheten har åpnet for TVshow i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Irland og USA. Jubileumsturnéen som nå ruller over Sverige er en enorm publikumssuksess. Utsolgte konserthus over hele landet. Nå planlegges en jubileumskonsert i Norge til høsten.
Sten Nilsson, som også en veletablert soloartist, har mer enn en tanke i hodet samtidig. Siste året har i tillegg til den store jubileumsturnéen vært fylt opp av storbandskonserter, allsangkvelder og ikke minst kongelig bryllup. Sten Nilsson er svært stolt over bandets siste produksjon. Den ligger hans hjerte nær. –Tenk, sier han « 49 år etter starten i 1962 utgir vi, «Då kommer minnena». Og Sten tillegger; «Det sveper en nostalgi över värden nu förtiden». En av låtene, Wiktoria, førte oss til kronprinsessan Viktoria og Daniel Westing`s bryllup. Det ble en stor fest med Sten & Stanley i sentrum. Og Kim Kärnfalk i Expressen kom med oppfordringen: «Ge stjärnorna medalj»! «Ett band som funnits i över fyrtio år förtjänar mer än så: en medalj av kungen för lång och trogen tjänst är det minsta man kan begära». Men Sten kan, i spøkefull fortrolighet, fortelle De Danseglade at de fortsatt ikke har mottatt noen medalje fra Kung Carl Gustaf. Men vi er fornøyd. Vi i bandet syntes at vi fikk et ærefult oppdrag og gode minner med oss. Og vi gledet de kongelige.. «Det är inte så ofta man har möjlighet att fira en Kronprinsessa», sier Sten Nilsson.

De Danseglade har stilt frontfiguren i Sten & Stanley, disse kan du lese i De Danseglades aprilnummer!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også