De DansegladeSaturn, verdens nordligste danseband

På forsiden akkurat nå

Saturn er ikke bare en planet i vårt solsystem, men også et svært oppegående danseband fra nord med lang fartstid.
Bandet består av en kameratgjeng fra Alta som har stått på scenen siden 1974. Et av medlemmene kommer fra originalbesetningen, og de andre har spilt sammen i bandet de siste 15 – 20 årene.
– Vi har for lengst passert 1000 spillejobber og kan trygt si at vi er et av Norges eldste og mest rutinerte danseband, forteller Are Leinan til De Danseglade.
– Spillejobbene våre er hovedsakelig på forskjellige dansegallaer, og de siste årene har vi spilt på over 40 gallaer i hele Nord-Norge sammen med kjente band som; Ole Ivars, Holmsve, Dænsebændet, Steinar Engelbrektson band, Songs, Contrazt, Kikki Danielson, Scandinavia, Thorleifs med flere. Vi har også spilt på Nord-Norsk dansebandfestival i Målselv de fleste årene siden starten i 2001.

Siden vi kommer fra Alta i Finnmark kan vi smykke oss med tittelen ”Verdens nordligste danseband”

Abo promo lite for teksinnlegg Siste dans med Thorleifs i Norge

CD-utgivelser
I 2001 ble CDn ”Absolutt dansemusikk” gitt ut, etter oppfordringer fra bandets trofaste publikum. Den besto av tretten coverlåter som gjenspeilte bandets repertoar fra scenen.
I 2009 kom CDn ”Absolutt dansemusikk 2”, som også bestod av tretten låter, denne gangen som en blanding av originalt stoff, låter med nye norske tekster og coverlåter.
– Vi hentet materialet til fra kjente låtskrivere og har selv skrevet tekst til noen av låtene. Hele Norges William Kristoffersen i Ole Ivars skrev også en helt ny låt ”Takk for minnet du ga meg”, avslutter Are Leinan.

Folg oss pa facebook liten Siste dans med Thorleifs i Norge

Bandet består av;
Are Leinan vokalist
Steinar Stensland bass
Bjørnar Pedersen sologitar
Edmund Larsen tangenter, saxofon
Einar Helgesen trommer

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også