De Danseglade


Ingemars: 25 åring vel hjemme fra høsttakkefest

Ingemars: 25 åring vel hjemme fra høsttakkefest

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

I fjor feiret det folkekjære Finnskogbandet, Ingemars, 25 år som band. Feiringen begynte under Byfesten i Kongsvinger sommeren 2011, samtidig som bandet slapp en ny EP med blant annet melodien ”I lag i 25 år”. Man kan kanskje si at det tok helt av da skogskarene spilte opp til dans under Norsk Høstfest i USA, med rundt 80.000 besøkende.
DD har fått snakke med Ingemars nyeste tilskudd, Dag Sand (51) som ikke er ny i bransjen selv om han er ny i bandet. Han har tidligere vært trommeslager i Picazzo, og har opp igjennom årene vikariert bak slagverket for forskjellige artister, som for eksempel Anne Nørsti, Scandinavia og Christiania med Kjetil Nordfjeld. Det siste året har han vikariert for Ingemars forrige trommeslager, Tommy Hagen, som også har sluttet i bandet. Dag stortrives med sin nye tilværelse i Ingemars.
– Jeg har vært med for fullt siden desember 2011, og jeg virkelig stortrives, forteller Dag. Konseptet i Ingemars er at det skal være et bra miljø oss karene i mellom. Ikke bare for oss som spiller på scenen, men også for dem som støtter oss på reiser, kjører buss og rigger ut og inn utstyr. Det skal være en høy trivselsfaktor i bandet, noe som ganske sikkert gjenspeiler seg for publikum når vi er på scenen. Publikum merker nok at vi har en bra stemning i bandet, og det er klart at gjør vi en veldig mye bedre jobb når vi trives, enn om det hadde vært motsatt.
Dag fullroser sin nye arbeidsplass. (Tekst: Merete Evertsen, foto: Tom Hovde)

Les hele artikkelen i De Danseglades februarnummer

I

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også