De Danseglade


Hva med litt spennende orientalsk mat når du er ute på tur

Hva med litt spennende orientalsk mat når du er ute på tur

På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 Kandidat til Gullskoen 2012: Frøydis Skinnarland

Vi er inne i en tid hvor media fokuserer på slanking og hvor alle synes å ville tjene penger på våre overflødige kilo. Synd at vi skal plages med dårlig samvittighet etter en høytid hvor våre mattradisjoner har skapt så mange gledesstunder. Glede er også matlaging, nettopp fordi måltidet blir en dialog mellom den som steller i stand og den som spiser. Maten blir en slags kommunikasjonsmiddel der man svelger mye mer enn det som ligger på tallerkenen. Jeg mener selv at å lage mat er en skapende handling, en kunstart, om du vil. Gled deg derfor over maten og måltidet, gled deg sammen med familie og venner. Slanking er ikke nødvendig hvis måltidene gjennom året er vel planlagte, varierte og vel avpassede. Det er ikke nødvendig å spise seg mer enn mett. La være den ekstra lille poteten, den ekstra lille karbonaden. Danser du i tillegg er du på den sikre siden. Dette blir det sparte kilo av gjennom årets mange dager. Kilo i din favør.
I ukepressen leser vi stadig om mennesker som mener at en stadig omsorg for hva de bør spise og ikke spise, fratar dem gleden over et måltid og dermed noe av livsgleden. «Straffen» for dette er utakt med de vel planlagte, varierte og vel avpassede måltider. Isteden går alt i bølgedaler, sulten gnager og valget som skal dempe ubehaget raskt og brutalt, blir «fast Food». Deretter kommer den dårlige samvittigheten snikende. Det er nå en overhengende fare for ytterligheter som trøstespising eller appetittmangel. Vær så snill! Spar ikke på smør og fløte i helger og høytider. Mettet fett er også nødvendig. Kos dere. Når hverdagen kommer erstatter du mettet fett med oljer som inneholder umettede fettsyrer.
Mattipsene i denne utgaven av DD er et bevis på at hverdagsmaten blir svært velsmakende med bruk av sunne oljer og næringsrike ingredienser.

Og selv om retten denne gang er både spennende og eksotisk, er den også enkel å lage, selv på tur i bobil på en eller annen dansegalla.
Når sulten igjen gnager, og det gjør den jo forhåpentligvis hver dag, tester du ut den andre sunne retten. Det er en Thai biffsalat. Den er sterk, god og sunn. Det er faktisk tre ønsker som kan oppfylles på en og samme gang om du velger å lage denne thaiinspirerte salaten. Også denne er rask å lage, under 20 minutter. Jeg tar utgangspunkt i 4 porsjoner også her.
Dette er hva du trenger av ingredienser
500 g ytrefilet av storfe, i tynne skiver
2 ss rapsolje til steking
1 pose teriyakisaus
2 stk gulrot, i skiver
4 stk vårløk, i skiver
1 stk rød chili, i skiver
1 stk paprika, strimlet
2 ss rapsolje til steking
Slik gjør du
Stek kjøttet i olje på god varme i en stekepanne. Ha kjøttet i en bolle og hell over teriyakisaus.
Stek grønnsakene lett og bland med kjøttet og sausen.
Serveres med ris, gjerne en fullkorns variant.
Drikke: Friskt vann med isbiter eller Farris.
«Gled deg over måltidene. Spis variert og sunt, mer kokt enn stekt og gjerne en potet mindre.
DD -kokken

Gullskoen promo feb 2012 Kandidat til Gullskoen 2012: Frøydis Skinnarland

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også