De DansegladeHOLMSVE – en sprek jubilant

Storås 2019
Ullensvang 2019
På forsiden akkurat nå

Holmsve kan i år se tilbake på 25 år på scenen. Trønderbandet med Joar Petter Holmsve i spissen, har sin spesielle sound og vri på ting. Vi snakker ikke her om et tradisjonelt danseband. Mange traff den glade gjengen både på Klækken i vinter og på Color Line nå i mai. Vi tok oss en prat med sjæfen sjøl – Joar Petter Holmsve.
Det har blitt en rekke spillejobber om bord på både Stena Line og Color Line sine båter. Hva er det som gjør disse dansecruisene så populære, mener du?
-Det er noe eget ved å være på sjøen i fellesskap over tid, uten at noen må eller kan reise hjem. Den fantastiske atmosfæren kombinert med utmerket service hos begge rederiene.
Holmsve er for tiden på gang med ny CD, men har ikke helt avklart hvem som skal gi den ut. Bandet har også en del utgivelser fra tidligere på samvittigheten.
-Med stort og smått i kassetter og CD`er det vel blitt 8, pluss en god del samleproduksjoner sammen med andre band. Vil vel tro et lite 20-talls til sammen.
-Tittel på årets plate, er ikke klar ennå. Men vi er godt i gang nå og gleder oss til å kunne by på noe nytt igjen. Det er altfor lenge siden sist.
Gudstjeneste på Sel
Dere har ved flere anledninger vært delaktig i kirken. Hva er det med «kirkerommet» som gjør at dere alltid oppnår en ekstra styrke der?
-Kirken er alltid noe spesielt for meg. Et rom for alvor og ikke minst ettertanke. Nå er det jo slik at årets konsert ikke er i kirken, men i storteltet på festivalområdet, lagt inn i en gudstjeneste med biskopen.
DD gratulerer med jubileet, og vil komme tilbake til høsten med en lengre sak på Holmsve. (Tekst: Bjørn Kåre Larsen)

Abo promo feb 2012 Bildespesial Dansefestivalen i Sel

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også