De DansegladeHans Östh: De som hevder at dansband låter likt, tar seg ikke tid til å lytte

På forsiden akkurat nå

I vår spilte Hans^Östh og Bhonus sin siste spillejobb sammen, etter 40 år. Nå går Hans litt med egne planer og har litt mer fritid og tid ti lfamilien. Vi tok en prat med denne hardtarbeidende karen, om litt rundt det å være dansebandsmusiker og han hadde mye på hjertet. Her har du et lite utdrag av artikkelen som står på trykk i De Danseglades juninummer.

Kritiske røster hevder at sjangeren danseband fremføres likelydende?
– De som har den oppfatningen tar seg ikke tid til å lytte. Jeg har vært i diskusjon med publikummere som påsto at Bhonus ikke hørtes ut som et danseband. Det forteller at de har forutbestemte meninger om hva dansebandmusikk er, og hvordan den skal høres ut. Media må ta ansvar for at folks generelle oppfatning ikke stemmer med virkeligheten.

Hvorfor opplever vi aldri noen «slemme gutter» innen dansebandsjangeren?
– Vi som spiller i danseband er svært like som mennesker som de som danser. Innen for Rock’n Roll vil man være annerledes. I dette miljøet kaster man gjerne ut en TV fra et hotellrom for å få medieomtale.

Dine beste egenskaper?
– Nøyaktighet, og det å være godt forberedt. (Tekst: Sven Erik Vesse)

 

Les resten av artikkelen i De Danseglades juninummer.

Abo promo feb 2012 Bjørn Elvestad vs Åke Hank Nilsson

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også