De DansegladeHanne Mette: Man trenger å fornye seg også i vår bransje

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Folg oss pa facebook liten Contrazt topper listene

Det starta med Fullt og Helt, deretter ble det Contrazt. Nå er Hanne Mette Gunnarsrud på veien igjen, denne gangen med eget band. I sommer har det nye bandet fått prøve seg på de store festivalscenene i Seljord og Sel.

Nye veier
Contrazt tida var en fin epoke for Hanne Mette, men mange spillejobber samt familieforøkelse bidro til at hun i 2009 valgte å takke for seg som vokalist i det populære bandet.
– Da jeg slutta trodde jeg egentlig ikke det skulle bli noe mer band jobbing på meg, men utpå våren 2011 skjedde det forandringer. Etter utgivelsen av debutplata hadde jeg mange tanker rundt det å komme tilbake på veien igjen å få presentert låtene mine live. Jeg fikk både forespørsler og hjelp til å være med andre etablerte band, og disse opptredene gav meg mersmak. Etter en kveldsprat med Dag Josten sommeren 2011 ble tanker og ideer til virkelighet, og «ballen» begynte å rulle.

Abo promo lite for teksinnlegg Vi danset til Ingemars på Rica Olrud hotell

– Jeg har satt et krav til at vi ikke skal ta på oss mer enn 15-20 jobber i året, noe vi alle er veldig enige om. Jeg har også med meg min samboer på trommer, så nå føler jeg det er litt lettere å komme seg ut. Når man i tillegg har fått gode anmeldelser for soloplata, blitt nominert både til Spellemannspris og Gullskoen, får man bare masse ekstra motivasjon til å fortsette.

Drivkraften
Hanne Mette har vokst opp med dansebandmusikk, og elsker å stå på scenen og underholde.
– Musikk er en del av meg, og uten den hadde jeg ikke vært den jeg er. Musikk gir meg inspirasjon, får meg til å tenke, slappe av, bli i godt humør og noen ganger får den meg til å drømme. Jeg tror livet ville vært kjedelig uten musikk.

Hanne Mette er kjent for sin sprudlende fremtoning på scenen, og er som ei solstråle i møte med sitt publikum.
– Jeg er veldig glad i å møte mennesker, og syns det er flott at jeg får glede andre med min sang og musikk. Det i seg selv gir meg veldig mye tilbake, og gjør at man yter det lille ekstra. Jeg har jo også fått med meg garvede musikere og det er motivasjon god nok. Vi har det veldig bra på øving og spilling, og trives veldig godt i lag.

Folkelig band
En av de tingene Hanne Mette og kara hennes fokuserer på er at de skal være et folkelig band. Det skal legges opp til et repertoar som folk kan både danse og lytte til.
– Det er viktig at alt fra lyd, scenefremtreden, fremføring, låter og profesjonalitet skal være 100%. Hanne Mette Band skal være topp i alle ledd. Et band blir sjelden bedre enn det dårligste leddet, så derfor er det viktig å tenke sånn fra første stund. Jeg tror også det vil også løfte dansebandsbransjen hvis alle tenker på denne måten.

– Vi er et band som ønsker å gå nye veier, ved å prøve og tenke nyskapende, gjøre oss mer spennende og treffe et bredere publikum. Vi har mange ambisjoner og målsetninger, men første mål på veien er å få folket til å få opp øynene for oss, bli et av landets mest etterspurte band samt få fylt opp spilleplanen.

Abo promo lite for teksinnlegg Vi danset til Ingemars på Rica Olrud hotell

Til tross for at bandet bærer hennes navn er hun fast bestemt på at dette ikke skal være noe enkeltmannsforetak. Hun er opptatt av at det er et band med 6 fullverdige medlemmer som alle har sine roller og oppgaver.
– Jeg føler ikke jeg driver mitt eget band, selv om bandet heter Hanne Mette Band. Jeg mener det er viktig at alle skal trå til, for det bidrar til et godt samhold og engasjement, og da vil også drivkraften og motivasjonen øke. Men du veit, det må jo alltid ei dame til for å holde styr på gutta, sier hun. Det blir som ordtaket, «Det står alltid ei sterk kvinne bak en suksessfull mann», sier Hanne Mette og ler.

Hanne Mette har fått med seg et flott knippe av musikere. En gjeng som besitter mye kunnskap og erfaring fra lang fartstid i musikkbransjen.
– Jeg setter veldig stor pris på den gjengen jeg har fått med meg, her er det mye erfaring å dra nytte av, både positive og negative. I musikkbransjen er det lett å trå «feil», så derfor er det flott å ha med folk som har et bredt nettverk og stor erfaring. Jeg har bevisst plukket artister fra diverse sjangere, slik at dansemusikken kan få nye impulser.

Siste utgave kjøpes her På kirkekonsert med Ole Ivars i Myrbostad kirke 6. desember

Vente med plate
I første omgang ønsker bandet å fokusere på og «sette seg», reise rundt å møte publikum, bli samspilte og finne et repertoar som funker bra til alle anledninger. Plate vil komme, men her ønsker gjengen å bruke litt tid på å finne rett plattform.
– Det er viktig for meg å gi ut en plate nummer to som er bedre enn den første. Derfor må vi bruke god tid på å finne de rette låtene, og legge en god plan for å presentere en plate som jeg kan stå inne for, og som dansere og lyttere vil like. Stilarten blir jo selvfølgelig danseband, men kanskje litt ”røffere” i valg av låter. Man trenger å fornye seg, også i vår bransje.

– Repertoaret blir en god blanding av dansemusikk både til foten og øret. Vi legger stor vekt på at vi skal presentere låtene ute minst like bra som på en plate, slik at vi blir interessante også for lyttere, ikke bare dansere. Først og fremst nå så synes vi bare det er utrolig artig å få reise rundt å spille for folk.

Folg oss pa facebook liten Contrazt topper listene

Hanne Mette`s menn

Johnny Enger – keybordist
Johnny Enger fra Flisa har over 30 års erfaring som musiker, og har siden 1988 vært medlem av Gunnar Fjeldseth Band. Han har også gjort en del musikal/revyjobber lokalt samt vært innom både gammaldans og visesjangeren. Johnny er gift, har to barn og jobber til daglig i skobransjen.
– Jeg ble med Hanne Mette Band for at det så ut til å kunne bli et bra band med bra folk og heller ikke altfor mye reising. Det vi har gjort så langt viser at vi setter kvalitet høyt og vi ønsker å gjøre skikkelige jobber.

Anders Lauten – trommeslager
Anders er fra Våler og samboer med Hanne Mette. Sammen har de dattera Linnèa. Anders er lidenskaplig opptatt av sport og musikk. Han startet som trommeslager da han var 6 år, og begynte i The Young Ones som 12 åring. De fire siste årene har han spilt trommer i 80 talls rock’n roll bandet TYO. Anders gleder seg til å ta fatt på jobben som trommeslager i Hanne Mette Band.
Pål F. Tautra – bassist
Pål er fra Molde, men bor i dag i Oslo. Pål er den i bandet, sammen med Johnny, som har lengst fartstid i dansebandbransjen. Han var fra slutten av 80-tallet og frem til 2009 bassist i det populære dansebandet Scandinavia, og før den tid spilte han i Katho. Pål er også en ivrig jazzentusiast og er hvert år å finne på jazzfestivalen i Molde.
– Jeg ser stort potensiale i Hanne Mette, og syns hun er en glimrende vokalist og frontfigur, derfor gleder jeg meg veldig til å reise rundt sammen med henne og gutta.

Frode Gant – gitarist
Frode er født i Oslo og oppvokst i Drøbak. I 8 – 9 års alderen begynte han å spille gitar, og gikk senere over til å bli heavygitarist. Frode har også studert klassisk gitar i 6 år etterfulgt av Folkehøgskole (Jazzlinja) og 2 år på musikkinstituttet i Oslo. I senere tid har han spilt en del country, og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer som gitarist i Hanne Mette Band.
Dag Josten – Rådgiver og teknisk ansvarlig
Dag er fra Otta i Gudbrandsdalen og bor også der, men jobber i Oslo. Han begynte å spille orgel som 6 åring og seinere ble det bassgitar i forskjellige band. Han spilte i 15 år med countrybandet Ten-4 fra Otta. Dag har også jobbet profesjonelt som lydtekniker i over 20 år og har utdanning innenfor dette samt at han er elektronikkingeniør. Som nevnt tidligere i denne artikkelen startet samarbeidet med Hanne Mette på grunnlag av et bekjentskap igjennom Contrazt der han var innleid som lydtekniker i nesten 2 år. Dag fattet stor interesse for Hanne Mette på grunnlag av hennes gode fremtoning på scenen og den fine stemmen som hun har og ville være med å satse fullt på dette. Han gleder seg veldig til å ta fatt på nye utfordringer og ser veldig lyst på fremtiden med denne fine gjengen. (Tekst: Laila Røynestad, foto: Asle Strand og Helge Jørgensen)

Les hele artikkelen i De Danseglades augustnummer

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også