De DansegladeDansegalla i Hvalerhallen for tolvte gang

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Den tolvte utgaven av dansegallaen i Hvalerhallen gikk av stabelen tidligere i høst og over 400 danseglade hadde funnet veien til Hvaler Lions’ tradisjonelle arrangement denne kvelden. Essex fra Sverige var på et sjeldent Norgesbesøk og spilte god dansemusikk for gjestene. I tillegg hadde arrangøren besøk av The Beatniks for andre året på rad. De gledet publikum med bl.a. Shadowslåter og Elvisrockere og er svært populære i Hvalerhallen forteller ”dansebandgeneral” Bjørn Edgar Lilleng. Han forteller også at musikerne fra begge band skrøt uhemmet av gallaen og mente det var den beste gallaen de hadde spilt på!!

Abo promo lite for teksinnlegg Rune Rudberg trives best akkurat nå!

Ezzex Orkester er: Line Nilsson-sang, Roger Nilsson-keyboards, Tim Carlstedt-gitar/pedalsteel og Ulf Sjøstedt-trommer.

The Beatniks er: Svein Finjarn-sologitar/sang, Bjørn Jensen-gitar/sax, Erik Thon-Bass, Tom Erik Andersson-keyboards, Per Bakkelund-trommer og Kjell Jørung-sang.

Historien
Høsten 2000 startet Lions Club Hvaler en prosess som skulle ende opp med det som i dag er kjent som «Dansegalla i Hvalerhallen» Et arrangement som dukker opp i oktober hvert eneste år, akkurat som hummeren på Hvaler. Noen ildsjeler brukte høsten og vinteren 2000/2001 til å tenke ut hvordan vi skulle få til et arrangement som kunne gi Lions en god inntekt til å utføre humanitært arbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt og i denne prosessen ble ideen om en dansegalla født, forteller Bjørn Edgar Lilleng.

– I oktober 2001 sto Fernandoz fra Sverige på scenen i Hvalerhallen sammen med Jankos fra Odalen. Siden har mange danseband vært i Hvalerhallen, men Jankos ble på mange måter husbandet vårt. Hvert eneste år kom de til Hvaler og ble veldig polulære blant de dansende gjestene i Hvalerhallen. Jankos var på sitt (foreløpige) siste besøk sammen med Anne Nørdsti i 2010. Da ble bandet oppløst og hadde sin avskjedskonsert i Hvalerhallen sier Lilleng.

Lions Club Hvaler har gjort sitt ytterste for at det skal være hyggelig å komme til Hvalerhallen. Her skal du møte et pent pyntet lokale, med bord som er dekket med hvite duker og lys. Bordene er nummererte så det er lett å finne reserverte plasser. Alle som jobber denne kvelden er lett gjennkjennelige i hvite skjorter med sløyfe, mørke bukser og er blide og serviceinnstilte. Du får god mat og drikke til hyggelige priser avslutter den entusiastiske dansebandgeneralen fra Hvaler.

Dansegallaen har nå også fått sin egen nettside, som du finner HER!
Neste dansegalla er 19. oktober 2013. Sett av denne lørdagen til «verdens hyggeligste dansgalla» oppfordrer Edgar Lilleng. (Tekst og foto: Bjørn Arnesen)

Følgende band har spilt på dansegallaen i Hvalerhallen:
— 2001: Fernandoz og Jankos
— 2002: Flamingokvintetten og Jankos
— 2003: Nick Borgens og Jankos
— 2004: Sten & Stanley og Jankos
— 2005: Thorleifs og Jankos
— 2006: Lotta Engberg, Berth Idoffs og Jankos
— 2007: Scandinavia og Jankos
— 2008: Ingemars og Jankos
— 2009: Dænsebændet og Jankos
— 2010: Anne Nørdsti og Jankos
— 2011: Dænsebændet og The Beatniks
— 2012: Ezzex og The Beatniks

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også