De Danseglade


Dans mer og gled deg til variert og velsmakende mat på tur

Dans mer og gled deg til variert og velsmakende mat på tur

På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 Kandidat til Gullskoen 2012: Frøydis Skinnarland

Vi er inne i en tid hvor media fokuserer på slanking og hvor alle synes å ville tjene penger på våre overflødige kilo. Synd at vi skal plages med dårlig samvittighet etter en høytid hvor våre mattradisjoner har skapt så mange gledesstunder. Glede er også matlaging, nettopp fordi måltidet blir en dialog mellom den som steller i stand og den som spiser. Maten blir en slags kommunikasjonsmiddel der man svelger mye mer enn det som ligger på tallerkenen. Jeg mener selv at å lage mat er en skapende handling, en kunstart, om du vil. Gled deg derfor over maten og måltidet, gled deg sammen med familie og venner. Slanking er ikke nødvendig hvis måltidene gjennom året er vel planlagte, varierte og vel avpassede. Det er ikke nødvendig å spise seg mer enn mett. La være den ekstra lille poteten, den ekstra lille karbonaden. Danser du i tillegg er du på den sikre siden. Dette blir det sparte kilo av gjennom årets mange dager. Kilo i din favør.
I ukepressen leser vi stadig om mennesker som mener at en stadig omsorg for hva de bør spise og ikke spise, fratar dem gleden over et måltid og dermed noe av livsgleden. «Straffen» for dette er utakt med de vel planlagte, varierte og vel avpassede måltider. Isteden går alt i bølgedaler, sulten gnager og valget som skal dempe ubehaget raskt og brutalt, blir «fast Food». Deretter kommer den dårlige samvittigheten snikende. Det er nå en overhengende fare for ytterligheter som trøstespising eller appetittmangel. Vær så snill! Spar ikke på smør og fløte i helger og høytider. Mettet fett er også nødvendig. Kos dere. Når hverdagen kommer erstatter du mettet fett med oljer som inneholder umettede fettsyrer.
Mattipsene i denne utgaven av DD er et bevis på at hverdagsmaten blir svært velsmakende med bruk av sunne oljer og næringsrike ingredienser.

Bedre kan det ikke bli
Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt har fått 5 røde hjerter. Bedre kan det ikke bli. Thai biffsalat ligger rett bak med 4 røde hjerter (1 er svakest – 5 er best).
Vi forbereder varm bulgursalat og tar utgangspunkt i 4 personer. Retten er rask å lage, under 20 minutter. På matprat.no kan du lett regulere antall porsjoner slik at du justerer mengden av ingredienser.
Detter er hva du trenger av ingredienser
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss. flytende olje (margarin)
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk finhakket løk
4 båter hakket hvitløk
2 ss. tomatpure
2 ½ dl fullkornsbulgur
5 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
100 g frisk spinat
Slik gjør du
Varm olje i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt i 4 – 6 minutter, eller til det akkurat er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg over på en tallerken. Hold varmt.
Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré og vann i pannen og kok opp. Hell i bulgur å la det trekke til bulguren er nesten ferdig, ca. 10 minutter (sjekk på pakken).
Tilsett spinatblader og rør inn de stekte kjøttstrimlene. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Gullskoen promo feb 2012 Kandidat til Gullskoen 2012: Frøydis SkinnarlandDrikke: Friskt vann med isbiter eller Farris.

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også