De DansegladeBris: Vestlandsbandet kommer med varme vindar

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

BRIS fra Vestlandet har på kort tid gjort seg bemerket blant danseglade, og i sommer fikk bandet presentert seg for dansebandpublikummet i Seljord der de opptrådte i Tylden teltet. De Danseglade har tatt en prat med vokalist Arvid Søreide for å bli bedre kjent med den freske Vestlandsgjengen.

BRIS har sitt utspring fra orkesteret Wapo, et coverband som har eksistert helt fra starten
av 70-tallet, og som har vært mye brukt på Vestlandet. I 2010 ble gitarist Gunnar Engeveik medlem av bandet, og for første gang hadde de også egen låtskriver. Engevik er mest kjent fra orkesteret Kivi som ga ut to album på 90- tallet, samt hadde flere låter som i lengre tid var å finne på Norsktoppen.

En ny epoke var startet, og bandet tok navnet BRIS. Tidligere i år ble det også platekontrakt hos Tylden & CO, noe gutta i BRIS syntes var stor stas.
– Vi hadde mange flotte år som coverband, men syns det er ekstra artig at vi nå har eget materiale å presentere. Da vi ikke har den typiske dansebandsounden, er vi litt spent på hvordan vi blir tatt imot av dansebandpublikummet, men vi håper og tror at de kommer til å like oss. Vi har hatt en fantastisk flott sommer der vi har fått promotere oss litt på denne typen arrangementer, og tilbakemeldingene har vært veldig bra så vi gleder oss til fortsettelsen. Det å få bli en del av Tylden stallen syns vi også er veldig spennende.

Abo promo lite for teksinnlegg PK: Tullprat at dansemusikk låter likt

Ny stil
BRIS er ikke et typisk danseband. Deres sound og stil er av den litt friskere sorten, og bandet har et ønske om å tilføre bransjen noe nytt og spennende.
– Vi føler at det kan være litt vanskelig å putte oss i en «stilbås» musikalsk. Vår erfaring når vi er ute og spiller, er at vi får god kontakt med både unge og gamle, proffe og «hobbydanserne». Vi kjører også en litt vestnorsk sound som jeg tror kan være interessant. Vi mener vi kan tilføre noe nytt og annerledes, og tror det er bra med litt bredde og variasjon i bransjen. Det å synge på dialekt er også blitt veldig viktig for oss, da det gir oss en sterkere identitet.

– Musikk betyr mye for oss. Det sier seg selv at når de fleste helgene går med til å reise rundt å spille så er det en lidenskap. Det gode kameratskapet og miljøet i orkesteret har også mye å si, og smitter nok over på publikummet vårt når vi er ute og spiller. Vi elsker følelsen av å stå på scenen, og få være med på å gi folk en god opplevelse. BRIS er først og fremst et liveband! Som en arrangør sa til oss en gang: etter en kveld med BRIS er du «svett, sliten og lykkelig»

Siste utgave kjøpes her På kirkekonsert med Ole Ivars i Myrbostad kirke 6. desember

”Varme vindar”
Bandet er i disse dager plateaktuelle, og debutalbumet har fått tittelen ”Varme vindar”.
Plata inneholder en god blanding av folkrock, danseband og country.
– Vi ga ut en egen plate med 4 låter i fjor, som egentlig bare skulle brukes for salg på spillejobber og til promotering, men Tylden & Co ville gjerne føre disse låtene videre, og da kjøre på med et fullt album. ”Varme vindar” er et spennende produkt der Gunnar Engevik står for de fleste låtene, men også Trond Ihle og Rogeir Haugen har bidratt.

Folg oss pa facebook liten PK: Tullprat at dansemusikk låter likt

– Vi er også nettopp ferdig med vår første video » Eg så meg aldri tilbake». Den vil bli å finne på dansebandjukeboksen utover høsten. Vi gleder oss til å få reise rundt å treffe masse danseglade mennesker rundt om i landet, og vi håper de vil like musikken vår, avslutter Gunnar Engevik til De Danseglade. (Tekst: Laila Røynestad. Foto: Arnfinn Borge, Monica Johansen).

Les hele saken om Bris i De Danseglades oktobernummer

BRIS består av:
Gunnar Engevik – gitar og låtskriver
Arvid Søreide – vokal og gitar
Trond Eide – synth, piano og kor
Geir Skjelnes – bass og lydansvarlig
Arthur Lien – trommer og kor

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også