De Danseglade


Blåser nytt liv i Askim folkepark etter nesten 30 år

Blåser nytt liv i Askim folkepark etter nesten 30 år

På forsiden akkurat nå

For første gang siden Askimdagene starten av 80-tallet, blir det igjen dans i Askim folkepark. Folkeparkens storhetstid var den gang gummivarefabrikken Viking Askim var i full drift (1919-1991). Den gang var Folkeparken det naturlige samlings-punktet for arbeiderne. På lørdagskveldene var det dans og festligheter med lokale band på scenen. Her ble det arrangert Askim-dager, misse-kåringer og familiefester.Folg oss pa facebook liten Fra Dansefestivalen til Springsteen

Parken ble restaurert i perioden 2009 til 2011 og åpningsfesten ble holdt i mai 2011 og samme år valgte regionens største kulturfestival Kraftfestivalen og legge sin hovedscene til Askim folkepark.

– Vi har et mål om at parken skal benyttes langt mer enn den gjør i dag og samtidig vet vi at det er et stort miljø for dansemusikk i Indre Østfold. Når vi samtidig klarte å hente inn Ole Ivars til årets arrangement var vi ikke seine om å gjøre idéen til en realitet sier Ronny Bergersen i Danseparken, til De Danseglade.

– Målet er at Danseparken skal bli en årlig dansehappening i Askim folkepark den første helgen i august.
Og dette er neste helg altså, den 4. august at dette skjer. Da står Ole Ivars på scenen, sammen med det lokale bandet Opus. Dete er trygt ledet av Kai Robert Johansen. Les mer på www.danseparken.no.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også