De Danseglade


Bjørn Elvestad vs Åke

Bjørn Elvestad vs Åke "Hank" Nilsson

På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 DDKokken serverer: Stekt ris fra Singapore

I vår serie Vennskapskampen, har vi i siste utgaven av De Danseglade med gitaristene norske Bjørn Elvestad og Svenske Åke «Hank» Nilsson. Hver av dem får samme spørsmål om likt og ulikt fra sin karriere sm musikere i respekteive band. Nedenfor ser du hva hver av dem svarte på et av spørsmålene. Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades aprilnummer.

Du er en utpreget Shadowsgitarist, med en stor forkjærlighet for instrumentallåter? I dag gis det ikke like mye rom for så mye instrumentalmusikk på dansegulvene som før. Kanskje du har en «instrumentalsviske» som har hengt med på reportaret gjennom lang tid.

BJØRN
– Det hender jeg drar til med en litt mer utpreget versjon av Gitarboggie, en svinglåt som publikum setter pris på. Ellers har jeg mange instrumentaler på lager.

ÅKE
– Som for de fleste sologitarister som har vært med lenge, så er Shadows «Apache» en sånn låt som alle har prøvd seg på. Og for mitt vedkommende så henger den med den dag i dag.
Jeg vil også nevne en av mine egne komposisjoner, «Happy Maggie», den har på en måte blitt en signaturmelodi for meg og Sven-Erics.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også