De Danseglade


Vennskapskampen Norge vs Sverige

Vennskapskampen Norge vs Sverige

På forsiden akkurat nå

Abo promo feb 2012 DDKokken serverer: Stekt ris fra Singapore

I vår serie Vennskapskampen, har vi i siste utgaven av De Danseglade med gitaristene norske Bjørn Elvestad og Svenske Åke «Hank» Nilsson. Hver av dem får samme spørsmål om likt og ulikt fra sin karriere sm musikere i respekteive band. Nedenfor ser du hva hver av dem svarte på et av spørsmålene. Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades aprilnummer.

Fortell om din dansebandsvei frem til i dag?
<ÅKE> – Jeg gjorde min premierespilling nyttårsaften 1957 med et band der honoraret var 3 kroner per mann pluss ei sjokoladeplate. Før den tid hadde jeg blant annet vunnet en sangkonkurranse som 8åring. Reindyrket danseband ble det først i 1966 med Paul Dennis, men i 1970 kom det store gjennombruddet da jeg begynte i Sven Erics, der jeg fortsatt spiller.
Selv har jeg gjennom alle år hatt en solokarriere med instrumentale gitarlåter parallelt med dansemusikken. Jeg har en stor forkjærlighet for Shadows og har gjennom årenes løp blitt meget god venn med frontfiguren Hank Marvin.

 

<Bjørn>– Da jeg var 14 år var jeg med i noen lokale band helt til jeg begynte som proff musiker. Først med Totenbandet Torry Enghs fra 1989 til 1995. Deretter begynte jeg i 1996 i Ole Ivars, og der har jeg holdt hjulet i gang til nå.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også