De Danseglade


Det er klart for Seljordfestivalen 2012

Det er klart for Seljordfestivalen 2012

På forsiden akkurat nå

I dag går startskuddet for årets Seljordfestivalen. Arrangøren har i år en svært variert meny å by sitt publikum, og både DDE og Bonnie Tyler blir å finnes på storscena. Heine Totland gjorde også så stor suksess i fjor med sitt Buddy Hollyshow, at han også i år kjører «en runde til». Under kan du lese saken vi hadde på trykk i De Danseglades augustnummer, samt se bildene fra fjorårets festival. Følg med på våre sider i dagene fremover, så vil du også finne saker og bilder fra årets festival.

Abo promo feb 2012 Vi danset på Storås i kjempevær


Seljord 2011

«Det regnar och regnar», er en velkjent låt fra Lasse Stefanz, og dette ble virkelig en kjenningsmelodi
på årets Seljordfestival. Værgudene som tidligere år har vært på arrangørens side med sol og varme viste seg i år fra en heller dårlig side.

Regndråpene så derimot ikke ut til å legge noen demper på festivalstemningen og danseglade publikummere koste seg med god musikk langt ut i de sene nattetimer hver eneste dag.

Svorsk åpning
Årets festival ble innledet med musikk fra søta bror, i form av det freske dansebandet Kindbergs. Dette var første gang Kindbergs opptrådte på Seljordfestivalen, og det blir nok ikke den siste. Bandet ble godt mottatt av publikum, og svenskene fridde også til broderfolket ved å synge «Ingen er så nydelig som du» på norsk.

Også Steinar Engelbrektsson Band ble godt mottatt, og da sjefen sjøl med cowboyhatt entra scena var det linet opp flere rader med folk foran scenekanten.

Dansbandskungen
Mange dyktige orkestere og artister har vært i ilden under denne festivalen og ett av de som imponerte undertegnede var Sogns. Bandet fikk virkelig igang dansefoten med sin gode og tradisjonelle dansemusikk, og leverte en glimrende opptreden fylt med masse spilleglede. Vokalist Espen Hagen Olsen må virkelig sies å være noe av det ypperste bransjen kan by på vokalmessig.
Han synes også det var stor stas å få opptre like før sitt store idol, Christer Sjøgren.
– Vi syns at det å få spille på Seljordfestivalen er en stor ære, og når vi da får gjøre dette på hovedscena like før dansebandkongen Christer Sjøgren, ja da kan man ikke ønske seg mer. Det var en utrolig flott opplevelse for oss i Sogns.

Syv år var gått siden forrige gang Seljordspublikummet fikk høre Christer Sjøgren, og forventningene var til å ta å føle på før dansbandskungen nærmest ble løftet inn på hovedscena av massiv jubel og trampeklapp. Christer dro igang showet med Vikingarna perler på rekke og rad, og da han rundet av sin opptreden med den største låta av dem alle nemlig «Leande guldbruna ögon» runget allsangen over hele festivalområdet.

Musikalsk fyrverkeri
Heine Totland & Co leverte et fantastisk Buddy Holly show på hovedscena på festivalens avslutningskveld. Ensemblet tok oss med på en reise gjennom artistens musikalske liv, og det presentert på en fremragende måte. Heine Totland er rett og slett en utrolig dyktig entertainer både i henhold til stemmeprakt og opptreden.Scena var preget av 50 tallet, og Heines «Peggy Sue» damer og spellemenn hadde tidsriktige antrekk som satte et ekstra flott preg på showet.

40 års jubilanten Septimus fikk æren av å avslutte årets festival. Med Jenny Jensen og Steinar Fjeld i spissen ble det servert mange gode Septimus slagere fra årenes løp. Steinar og Jenny har hatt 20 år hver i bandet, og gjorde en kjempeflott jobb sammen på scena. De utfylte hverandre på en herlig sjarmerende måte, og fikk satt lattermusklene i sving hos publikum med artige replikker innimellom låtene.

Nok en Seljordfestival er ved veis ende, og vi sitter igjen med mange gode minner og inntrykk. Som vanlig på Seljord gikk det meste på line, og arrangørene skal ha ros for at dem var godt forberedt på dårlig vær, da dem i år hadde bygga hele hovedscenen inn i telt.Nå er det bare å glede seg til neste år og enda mere god musikk. (Tekst: Laila Røynestad, foto Asle Strand og Arne Jakobsen)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også