De DansegladeArne Willy Foss: Med Ole Ivars i en mannsalder

På forsiden akkurat nå

På scena, sammen med Ole Ivars, har Arne Willy Foss stått en mannsalder, og vel så det. Han har fulgt bandet i tykt og tynt helt siden starten, og selv om han betegner seg selv som lat og arbeidsky, har han gledet mange med sine energiske og rå «saksofon-riff» i mange mange år. På mange måter har Arne Willy blitt en standard mange har fulgt etter han.
– Jeg begynte i Vallset jente og guttekorps i 1958 i en alder av 12 år. Jeg hadde bestemt meg for trompet, siden kompisen skulle spille trompet. Tenkte jeg derfor skulle henge meg på, men han ombestemte seg. Og jeg fulgte med, og da ble det klarinett. Jeg var veldig ivrig, og var ofte oppe om natta og øvde mye, noe foreldra mine ikke var like begeistra for.
– Etter et par år fikk jeg låne en altsaksofon. Og da var det gjort, deretter begynte jeg, sammen med mine søskenbarn, Lersveens kvartett! (Foto: Asle Strand)

Les resten av artikkelen med Arne Willy i De Danseglades desembernummer.

Siste utgave kj%C3%B8pes her Erica Sjöström, med eget radioprogram

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også