De DansegladeAGNETA & PETER

På forsiden akkurat nå

Agneta & Peter er Sveriges mest kjente artist, danseband og låtskriverpar. En sammenslåing av to av Sveriges mest populære dansebandartister. Agneta og Peter har samarbeidet som artister i 17 år. Agneta Olsson er vokalist, artist, programleder og låtskriver. Peter Grundström er låtskriver, artist, vokalist og produsent. Peter er mannen bak sitt livsverk Thor- Görans. Han har skrevet over 1000 melodier, har gjort utallige danseband hits / dansebandklassikere. Når han ikke er på turne arbeider han i sitt eget studio. Agneta & Peter har nemlig sitt eget plateselskap ARS Records og produserer alt materiell selv. Utvilsomt er dette artistparet et unikum i bransjen.
Denne sommeren var Agneta & Peter plateaktuelle med den nye kritikerroste albumet «Brylkräm, krom och lack». Akkurat nå planlegges ny Norge-turne og et nytt album forberedes.

Agneta & Peter er DDs gjester På strak arm;

Når i livene deres ble dere første gang inspirert av dansebandmusikk, og hvem inspirerte dere?
Agneta: For meg startet alt som liten, liten jente. Når jeg viste at det skulle være dans hjemme i min barndomsby, lurte jeg meg inn og satt som klistret på benken. Jeg ville høre på når kveldens danseband soundsjekket. Artister som inspirerte meg på 70-tallet var Kikki Danielsson, Wizex, Jigs og Paul Paljett. Og fantastisk nok har jeg reist på turne med min barndomsidol Kikki. Jeg opptrådde med henne og gjesteartister i «Danståget» i 2 år på store dansegallaer i Norge. Fantastisk morsomt! Det er Kikki som har lært meg å jodle!

Abo promo lite for teksinnlegg På norsk julebord i Sverige, med Contrazt
Peter: Jeg hørte en melodi med «Thorleifs» på radio. Da kjente jeg at det var dette jeg ville holde på med. Deretter kom Vikingarna, Wizex m fl, og i midten på 70-tallet peket alt oppover i bransjen. Jeg bare reiste med. En herlig tid. (tekst: Sven Erik Vesse, foto: Sven Erik Vesse)

Les hele artikkelen og intervjuet med paret i De Danseglades oktobernummer.

 

Siste utgave kjøpes her På kirkekonsert med Ole Ivars i Myrbostad kirke 6. desember

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også